Как Йога може да подобри вашия сексуален живот

Ако сексуалният Ви живот е малко по-късно, правенето на йога редовно може да е просто нещо, което да донесе нова енергия в спалнята (или навсякъде). Йога може да подобри сексуалния ви живот на две нива: психическо и физическо. Йога противодейства на стрес, умора и лошо самоизява, всички от които могат да потискат либидото ви. Ще се възползвате и от повишаване на физическата ви фитнес, особено сила, гъвкавост и контрол на мускулите.

Намалете стреса и умората

Нищо не ви поставя "настроение" като усещане за стрес и умора. Правейки йога редовно е доказано, че намалява стреса и като всяка форма на упражнения ще ви даде повече енергия.

Подобрете изображението на тялото си

Чувството за себе си и комфорта във вашето тяло е ключът към здравословен и пълноценен сексуален живот. Когато правите йога, вие интимно сте запознати с тялото си и какво може да направи. Също така се научавате да приемате и да сте чувствителни към тялото си, както е днес (а не преди 15 години, когато сте били в гимназията или след като загубите теглото на бебето и се върнете в кльощавите дънки). В същото време ще развивате сила и мускулен тонус, така че и вие ще изглеждате и ще се чувствате по-добре.

Бъдете в настоящето

Йога ни насърчава да бъдем в настоящия момент, подобрявайки концентрацията и осведомеността. Ако някога сте се натъкнали на мисълта за пазаруването на супермаркети или Закона и поръчката по време на секс, ще научите техники, като фокусиране на дъха, за да се върнете към настоящето.

Увеличете информираността на тялото си

Йога ви моли да преместите тялото си по много специфични начини. Например, за да подобрите подравняването си , се научавате да изолирате тазовите половини, като преместите едната страна на таза, като запазите останалото. В крайна сметка се научавате да усетите правилното изравняване в собственото си тяло и да се адаптирате.

Тази изключителна чувствителност към механиката на тялото развива връзката ум и тяло, което ви прави по-в хармония с вашето тяло.

Увеличете своята гъвкавост, чувствителност и контрол

Гъвкавостта се увеличава чрез пози, като халки за отваряне на бедрата , които позволяват по-широк обхват на движение. Ако приемем, че тези типове позиции, които противодействат на часовете, които всеки ден прекарвате в колата или в компютърен терминал, може да подобрите кръвообращението и кръвообращението през таза, като повишите чувствителността. Инструкцията на мула банда (корена за заключване), която е вмъкването и нагоре на тазовия под, подобно на кегел, може да създаде осведоменост и контрол над тази област, както и да укрепи тези новооткрити мускули.

Бележки по йога и секс