Водка Nutrition факти

Ако сте на диета, вероятно се опитвате да намалите калориите, които консумирате от алкохола . Много хора смятат, че те губят тегло, когато пият по-малко . Но някои диети смятат, че водните калории са по-добри за вас, отколкото други калорични калории . Факт е, обаче, калории в ароматизирана водка и редовната водка може да се добави точно толкова бързо, колкото калориите във виното и бирата, ако не сте внимателни.

Калории във водка

Водка Nutrition факти
Размер на сервиране 1 изстрел (25 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 56
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Въглехидрати 0g 0%
Диетични фибри 0g 0%
Протеин 0 g
> * Въз основа на диета с 2 калории

Когато пиете с обикновена водка, има различни марки и стилове, от които да избирате. Някои водки са направени от картофи, а други са направени от зърно, като пшеница, ечемик, ръж или царевица. Има дори някои водки, направени от грозде. Всеки сорт доставя чист аромат, който го прави вкус, тъй като напитката е ниско кал.

Но водката е с ниско съдържание на калории? Действителният брой калории във водка зависи от количеството алкохол в сорта, който сте избрали. Въпреки че има само 56 калории в изстрел от 80 водка доказателство, има приблизително 97 калории в по-висок изстрел (1,5 унции) в диапазона от доказателства 80-90. Така че, дори водката да е вкусна и чиста, тя все още осигурява почти толкова калории, колкото и много други видове алкохол .

Ако изберете водка с повече алкохол, броят на калориите се покачва също. Ако пиете 100-доказана водка или дори водка от 120 проби, прогнозният брой калории достига до 124.

Така че водката е по-добра за вашата диета, отколкото други форми на алкохол? Някои диети с ниско съдържание на въглехидрати предпочитат водката, тъй като не съдържат захар или въглехидрати (стига да пиете без захарен миксер).

Повечето сортове вино и бира предлагат въглехидрати и малко захар.

Други пиячи вярват, че водката е по-добра за вашата диета, защото тази светлоцветна течност е по-малко вероятно да предизвика махмурлук. Но дали да получите махмурлук има много повече общо с колко пиете, отколкото с какъв алкохол пиете.

Няма "по-добър" алкохол. Алкохолните напитки не осигуряват хранителна стойност и алкохолът не осигурява ползи за здравето. Така че, ако решите да се отдадете, трябва да се насладите на разнообразието, което обичате с умереност.

Калории в ароматизирана водка

Няколко компании са създали ароматизирани водки, които осигуряват малко допълнително зреене. Много пиячи се чудят дали те приемат повече калории с допълнителния тласък на вкуса. Обикновено не, според производителите. Всъщност, може дори да сте в състояние да консумирате по-малко калории с ароматизирана водка.

Ciroc Coconut Vodka осигурява 94 калории за един изстрел, почти същото като неароматизирания сорт. Smirnoff Citrus Vodka има 87 калории на изстрел, според CalorieKing, само няколко по-малко от не-ароматизирана версия. Много ароматизирани водки също съдържат по-малко алкохол.

И какво да кажем с бекон ароматизирана водка? Това със сигурност изглежда като питие, което би осигурило повече калории и дори някои мазнини.

Но според няколко източника, една унция восъка с аромат на бекон осигурява около 70 калории. Така че, 1,5-унция изстрел ще съдържа около 105 калории - не много повече от повечето други ароматизирани водки.

Някои компании правят нискокалорични ароматизирани водки. Smirnoff Light Lemon Sorbet Водка, например, съдържа 78 калории на 43 грама (1,5 унция) сервиране. Voli Vanilla Espresso съдържа 81 калории на порция. И според уебсайта на SkinnyGirl, всичките им естествено ароматизирани водки съдържат 75,8 калории на порция.

Намалете калориите в напитките за водка

Въпреки че много ароматизирани водки вече осигуряват по-малко калории, избирането им може да ви помогне да намалите калориите си още повече.

Защо? Тъй като допълнителният аромат в алкохола може да ви позволи да изхвърлите миксера. Обикновено миксерът кара калориите да се издигат, така че ако го премахнете, ще намалите и калориите във вашата напитка с водка.

И, разбира се, най-добрият начин да намалите калориите във всяка напитка е да измерите размера на порцията си и да я консумирате с повишено внимание. Ако пиете прекалено много, вероятно ще ядете повече, докато поглъщате и ще се движите по-малко на следващия ден. Така че се насладете на калориите в ароматизирана водка или традиционната водка по същия начин, по който се наслаждавате на всяко лечение - с умереност.

И какво се случва, когато се справиш? Вярвайте или не, можете да използвате махмурлука като вдъхновение, за да започнете нов план за хранене и пиене. Пост-партийно главоболие и умора могат да бъдат използвани като мотивация за здравословно хранене и физически упражнения. Така че защо да не слагате страданието на добра употреба? Научете как да използвате махмурлука си, за да отслабнете и да запазите теглото си завинаги.