Ще ми помогне ли питейната вода да отслабвам?

Въпрос: Аз се боря с моята диета за отслабване. Искам да кажа, че се придържам към моите калории , но загубата на тегло е наистина бавна. Четох, че питейната вода може да помогне при загуба на тегло. Истина ли е и защо?

Отговор : Да, възможно е пиенето на повече вода през целия ден да ви помогне да отслабнете . Защо е това?

Една от възможните причини за тази загуба на тегло може да бъде, че пиенето на повече вода може да повлияе на метаболизма ви, което би довело до изгарянето на повече калории.

Но всъщност не съм виждал доказателства, че това да е причината за загуба на тегло.

Питейната вода със сигурност ви помага да отслабнете, когато се превърне в заместител на висококалорични напитки, като захарни напитки и други сладки напитки. Искам да кажа, ако обикновено пиете 12 грама сода всеки ден, като го замените с вода, може лесно да спестите почти 1000 калории всяка седмица и да ви помогне да загубите малко над един килограм всеки месец. Мисля, че това вероятно е най-доброто обяснение.

Изследванията на населението показват, че хората, които пият повече вода, са склонни да консумират по-малко калории. Така че това може да се дължи на смяната на сода или може да бъде само част от цялостната промяна в съзнанието за здравето, което означава, че вземането на едно добро решение (пиене на повече вода) води до друго добро решение (правилно хранене) и може би дори друго добър избор (упражняване на повече).

Някои експерти смятат, че чувството на глад може да е индикатор, че се нуждаете от вода.

Не съм сигурен дали това е вярно, но питейната вода, вместо да ядете закуска, ще намали калориите, които консумирате.

И накрая, увеличаването на приема на вода преди хранене може да ви помогне да наблюдавате теглото си, защото заемат място в стомаха ви. Това от своя страна може да намали количеството храна, която консумирате по време на хранене - поне ако сте на средна възраст или по-възрастни; проучванията не показват, че младите хора, които пият вода преди хранене, са склонни да ядат по-малко.

Най-добрите начини за пиене на повече вода

Не е нужно да пиете обикновена чешмяна вода, за да избегнете допълнителни калории, ако не ви харесва. Минералната вода работи добре, или можете да добавите лимони или вар във водата си за вкус. Билковите чайове нямат почти никакви калории, освен ако не добавите захар и мляко. Други здравословни напитки включват 100% плодови сокове , зеленчукови сокове и нискомаслено мляко. Те съдържат някои калории, но също така предлагат много витамини и минерали. Важно е да се отбележи, че зеленчуковите сокове могат да бъдат с високо съдържание на натрий .

Кафе и черен или зелен чай съдържат кофеин и много хора смятат, че диуретичният ефект на кофеина компенсира количеството вода, но последните проучвания показват, че това не е вярно. Кофеинът е стимулант на нервната система, а чувствителните към кофеин индивиди може да се наложи да избягват излишната консумация на високо кофеинови напитки като кафе, кола и енергийни напитки.

Източници:

Ahmadizad S, El-Sayed MS, MacLaren DP. "Ефектите на приема на вода върху отговорите на хеморологичните променливи на упражнението на съпротивление." Clin Hemorheol Microcirc. 2006; 35 (1-2): 317-27. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16899951.

Армстронг LE, Pumerantz AC, Roti MW, Judeson DA, Watson G, Dias JC, Sokmen B, Casa DJ, Maresh CM, Lieberman H, Kellogg М. "Течност, електролит и бъбречни индекси на хидратация в продължение на 11 дни с контролирана консумация на кофеин . " Течности, електролити и бъбречни индекси на хидратация в продължение на 11 дни с контролирана консумация на кофеин. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16131696.

Денис ЕА, Флек КД, Дейви БМ. "Употреба на напитки и управление на теглото на възрастни хора: преглед." Яжте Behav. 2009 Dec; 10 (4): 237-46. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2864136/.

Stookey JD, Constant F, Попкин БМ, Гарднър CD. "Питейната вода е свързана със загуба на тегло при жените, страдащи от наднорменото тегло, независимо от диетата и активността." Затлъстяване (сребърна пролет). 2008 Nov; 16 (11): 2481-8. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1038/oby.2008.409/abstract.