Как да направите мравки на дневник

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 188

Мазнини - 14 гр

Карби - 12гр

Протеин - 7g

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервирания 5 (по 2 лога)

Мравките на дневника са забавна закуска, която децата могат да правят за себе си, така че е идеална за начинаещи готвачи - и това е толкова сладко. Използването на рецепта като мравки в дневника е чудесен начин да въведете децата си в кухнята - и това е един от начините да ги накарате да се интересуват повече от храната си и дори да помогнат на придирчивите яденици да станат по-малко придирчиви.

Така че децата знаят, че закуската е забавна, но майките и таткотата искат да разберат дали е здравословна. И това е!

Мравките на дървени трупи са направени със съставки, които са подходящи за отглеждане на момчета и момичета. "Дървените трупи" са целулозни пръчици - високо съдържание на фибри и калий. И те имат страхотна криза. Пълнежът е фъстъчено масло, което е добър източник на витамин Е , белтъчини и здравословни мазнини. Изберете естествено фъстъчено масло - гладко или наситен, без добавени захари. Малките "мравки" са стафиди и са добър източник на минерали, включително желязо, калций и калий.

Съставки

подготовка

  1. Нека децата ви да мият ръцете си - и, разбира се, трябва да си измиете и ръцете.
  2. Изплакнете зародишите под течаща вода.
  3. Нарежете всяка част от целина на две парчета. Мама или татко трябва да направят тази стъпка за деца, които не са достатъчно възрастни, за да използват остър нож.
  4. Поставете целината на чиста повърхност (това е чудесно време да говорите с детето си за безопасността на храните) с вдлъбнатата страна нагоре.
  5. Разделете фъстъченото масло равномерно между пръчките от целина - разперете фъстъчено масло с нож за масло или малка лъжица.
  1. Поръсете няколко стафида на върха на всяка комбинация от целина / фъстъчено масло и ги изсипете във фъстъчено масло.
  2. Сервирайте с чаши безмаслено мляко, бадемово мляко, вода или всякаква здравословна напитка.

За малък сорт:

Източник:

Американско министерство на земеделието Селскостопанска научноизследователска служба Национална база данни за хранителните вещества за стандартно издание 28.