Постенето за детоксификация?

Как безопасни планове за гладуване могат да помогнат за поддържането на процесите на естествено почистване на тялото ви

Десетки хиляди химикали са въведени от промишлеността през последния век, а общественото безпокойство за здравните последици е високо. Особено шокиращи са проучванията, които показват, че новороденото може да има откриваеми нива на над 200 химикала в кръвта на пъпната връв. В отговор на тази загриженост се появиха много програми за детоксикация, обещаващи да премахнат натрупаните химикали, било то на основата на напитки, на базата на добавки или на комбинация от двете.

Разбира се, това пространство е силно нерегулирано. Вместо да разчитам на тези потенциално неоснователни и / или опасни програми, съветвам пациентите в моята клиника да работят усилено, за да избегнат излагането на токсини на първо място, като използват стъклени контейнери за храни вместо пластмаса; преминаване от консервирани към замразени храни; и избирането на нежни, естествени, растителни смеси, които поддържат оптималната чернодробна функция, ако изберат да ги използват. Много от тях включват например чесън, броколи, куркума или пшеница.

Но какво да кажем за други начини за подкрепа на детоксификацията на тялото? Постенето за отслабване или подобрено здраве получи напоследък много внимание и има значителна научна подкрепа. Отвъд духовните аспекти на гладуването, потенциалните медицински ползи все повече се подкрепят в проектите за изследване на животни и медицински изследвания. Протоколите за гладуване могат да помогнат за подмладяване и регенериране на тялото, като стимулират изцелението по начин, който може да замести или улесни стратегиите за детоксикация за оптимално здраве.

Хип и науката

Интересът към постенето се е увеличил, тъй като Бързата диета е публикувана в Англия и е постигнала доста по-голямо внимание. Тази програма включва намаляване на калориите до 500 или 600 калории на ден в продължение на два дни в седмицата и е помогнало на много хора да отслабнат и да обърнат болестите по начин на живот, като диабет при възрастни.

Но има няколко вида гладуване, които са били предложени и проучени. Докато ограничаването на приема на храна може да звучи непродуктивно, гладуването може да активира реакция на стрес, която води до ремонт и подобряване на здравето.

Хранене на гладно

Напоследък една форма на PF, известна като диета за имитация на гладно (FMD), привлече общественото внимание. СПИН е резултат от пионерската работа по дълголетието на д-р Валтер Лонго и неговия екип в Университета на Южна Калифорния "Дейвис", училище по генотология в Лос Анджелис. Той призовава за 1 100 калории на първия ден, а след това около 800 за всеки от следващите четири дни. Хранителните вещества на храните, които се консумират, са от ключово значение; растителни цели храни като ядки, маслини, чайове и смеси от супи, които са приблизително 80 процента мазнини, 10 процента протеин и 10 процента въглехидрати.

През петте дни на ограничени калории, упражнения и алкохол са навън, а кафето е ограничено до нула или една чаша на ден.

Програмата за шап беше патентована от д-р Лонго след години на експериментиране с шап по животински модели и показваше ползите за метаболизма и продължителността на живота. Екипът на д-р Лонго анализира последиците от клиничното изпитване при хора, публикувано в началото на 2017 г. В това проучване участваха сто здрави участници; половината от тях са проследили шампанско "Prolon" пет дни в месеца в продължение на три месеца, докато другата половина са яли обичайната си диета. Подобренията се наблюдават по отношение на загуба на тегло, загуба на мазнини, спадове на кръвното налягане, кръвна захар, холестерол в кръвта и маркери на възпаление в групата на шап.

Още по-дълбоко е спадът в биомаркера за растежа на рака и увеличаването на производството на стволови клетки, признаци за подобряване на здравето и ремонта. Има данни за хора, които предполагат, че комбинирането на шап с химиотерапията при рак може да доведе до подобрен успех и по-малко странични ефекти. Данните при животни предполагат, че подходът на гладно може да накара панкреасните клетки да подмладят и да произвеждат инсулин, и да постигнат подобрения в мултиплена склероза и когниция.

Ако смятате за пост

За разлика от ограничените данни за много програми за детоксикация, продавани в магазините и изтъквани, например, в социалните медии, научните данни за гладуване са силни и вълнуващи. Докато разнообразието от стратегии за гладуване може да доведе до загуба на тегло поради калорийно ограничение, PF и по-специално шампанското поддържат обещание за подмладяване и регенериране на тъкани, страдащи от стареене и болести и те обещават да подкрепят здравословен начин на живот за всички, които отговарят на условията.

Уверете се, че сте се запознали с Вашия лекар, преди да започнете да гладувате, за да научите дали е подходящо за Вас. Програмата за гладуване трябва не само да бъде съзнателно изработена и наблюдавана, но трябва да се счита за безопасна за дадено лице.

Обикновено програми за гладуване не се препоръчват за деца на възраст под 18 години; бременни или кърмачки; индивиди с поднормено тегло; лица, много отслабени от медицинско състояние; или хора с диабет или напреднало сърдечно заболяване, въпреки че гладуването може да бъде обезкуражено и поради други здравни проблеми.

Разбира се, може да смятате плана на гладуване донякъде драстичен. За тези, които търсят по-малко режим, не просто да ядете поне 12 часа на ден (да речем, от 8:00 до 8:00 ч.), Може да осигури възстановяване на здравето.