Билкови добавки за отслабване

Смятали ли сте да вземете билкова добавка за отслабване? Няма недостиг на продукти, които обещават да разтоварят мазнини или да взривят паунда. Но те не винаги дават резултатите, които очаквате. Затова е важно да съберете най-актуалната информация за билковите добавки, за да отслабнете безопасно и по-ефективно.

Билкови добавки за отслабване - основите

Има различни видове хранителни добавки.

Билкови добавки за отслабване са тези, които идват от растителни източници и твърдят, че ще ви помогне да отслабнете. Понякога се наричат ​​и ботанически или фитомедицини. Билкови добавки често имат етикет, който казва, че те са естествени и често имат здравословни имена. Но само защото един продукт е естествен не означава, че е безопасно. И само защото добавката е "здрава" не означава, че тя е ефективна.

Няколко скорошни проучвания, проведени върху хранителни добавки, установиха, че потребителите, които купуват билкови добавки, може да не получат продукта, който се рекламира на етикета. За съжаление това е тенденция, която не се случва само с онлайн търговци или сенчести дилъри на задната част на алеята. Държавата Ню Йорк наскоро цитира няколко големи търговци на дребно, включително Walgreens и GNC, за продажба на продукти, които не са били рекламирани по най-добрия начин. Законодателите в Ню Йорк настояват за по-строги закони за защита на потребителите, които купуват билкови добавки за отслабване и други здравни проблеми.

Популярни билкови добавки за отслабване

Ако решите да добавите програма за отслабване с билков продукт, вероятно ще откриете, че популярните продукти в магазините и онлайн съдържат една или повече от тези билкови съставки.

Трябва ли да вземам билкови добавки за отслабване?

Преди да вземете някаква добавка, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, за да сте сигурни, че продуктът е безопасен за употреба. Много продукти могат да бъдат безопасни за някои хора, но опасни за другите, когато се комбинират с медикаменти, витамини или здравословно състояние. Затова бъдете абсолютно сигурни, че информирате Вашия лекар за всички добавки, хапчета и растителни продукти, които приемате или планирате да приемете.

Докато сте в кабинета на лекаря си, може да поискате да попитате дали има скорошни научни изследвания за ефективността на продукта, който обмисляте. Най-добре е тази информация да бъде получена от безпристрастен източник, като Вашия лекар. Можете да проверите и базата данни, предоставена от Националните институти по здравеопазване (NIH) или от Службата за хранителни добавки на NIH. Според NIH повечето добавки са били неефективни за отслабване.

Има някои продукти, които са показани в ограничени ситуации, за да имат някаква полза от загуба на тегло, но няма вероятност да отслабнете, ако разчитате само на добавката. По-вероятно е да видите резултати, ако се съсредоточите върху доказани методи, като например калорийно контролирана здравословна диета и редовно упражнение. След това добавете добавка само ако се препоръчва от Вашия лекар.

Източници:

Билкови лекарства и добавки за отслабване. Medline Plus. Националната медицинска библиотека на САЩ от Националните институти по здравеопазване. Достъп до: 17 февруари 2015 г. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/patientinstructions/000347.htm