Как да спрем вагиналните бръчки по време на йога

Смущаваща ситуация, която може да се смее и да се контролира

Вие сте в средата на класа по йога и излизате от орел позира, когато внезапно излиза малко въздух от вагината ви, правейки звук, подобен на пръст. Това е неудобно, но бъдете сигурни, че не сте сами и това се случва на много жени по време на йога.

Тази неподходяща функция на тялото е известна като "vart" (къса за вагинален пръст) и е толкова често срещана, че се нарича "йога пръст". Добрата новина е, че съществуват начини, по които можете да контролирате и евентуално да го предотвратите.

Причините за вагинално пърхот

Вагиналните пържоли са толкова често срещани в йога, че наистина е нещо, което да се засмее, което доведе до най-различни умни имена. Отвъд проклятието, може да чуете, че той нарича "кеф", "фенки", "маргаритка" или "боули". Това може да се случи независимо дали правите йога или не и е често срещано и по време на секс.

Причината е проста. Влагалището е отвор в тялото и въздухът може да бъде хванат в капан. Когато въздухът е изтласкан, той прави малко шум, точно както и другият вид метеоризъм. Врагът обаче не идва с миризмата на гас.

Ужасният ворт е особено често срещан в йога, защото движите тялото си на различни позиции. Това се случва най-често при излизане от инверсия. Жените, които са имали деца, са особено чувствителни, тъй като бременността и раждането разхлабват тазовата част.

Не си сам

Връзката със сигурност може да доведе до някакво неудобство и повече от няколко жени са напуснали йога клас заради нея.

Вместо да се откажете от практиката си или да я правите само у дома, има и други възможности. Един от най-лесните е, че можете да изберете просто да го смеете.

Човешкото тяло прави всякакви странни неща, когато се движи по необичаен начин, а йога се изпълва с обрати и завои. Това е наистина една от онези смущаващи йога ситуации, които могат да се случат по време на вашата практика.

Всеки в студиото вероятно е преживял това и има чувство, че хуморът е най-добрият подход.

И все пак, има няколко трикове, които можете да изпробвате, за да видите дали те помагат да се предотврати това.

Издишайте докато се издигате

Йога асани са свързани с вашето дъх и можете да направите малка промяна в дишането си, докато влизате и излизате от поза, за да отстраните излишния въздух в тялото си. Това е техника, обяснена от Студио Пилатес Студио за безпроблемно движение в Портланд, Орегон и определено може да се приложи към вашата практика по йога.

По същество съветът е да издишвате, вместо да вдишвате, докато вдигате бедрата си. Вместо смучене в стомаха си, ще използвате мускулите си, за да изтеглите пъпа към гърба си. Издишването по този начин, докато вдигате, може да намали количеството въздух, което тялото ви взима при движението, като елиминира потенциала за възпаление.

Мула Банда

Добрата техника, за която се работи, се нарича мула банда . Той захваща мускулите на тазовото дъно и ви тренира, за да можете да ги заключите по време на асани. Подходящо е, че то се нарича "коренно заключване".

Mula bandha включва задържане на стените на таза. Това не е стискане на мускулите, а се научи как да ги дърпате нагоре и нагоре. Когато се прави правилно, трябва да можете да го почувствате в най-долната част на стомаха.

Разбира се, това изисква известна практика, но това става по-лесно, ако работите в него. Всъщност е препоръчителен метод, особено в Аштанга йога , да дадете на вашите инверсии подем, сила и баланс.

Второто предимство за мула банда е, че трябва да предотврати навлизането на въздух, както и от вагината ви, ако можете да го задържите през поза. Много жени смятат, че това е особено полезно, когато излезе от инверсия.

Кегел Упражнения

Освен това можете да опитате да правите упражнения на Кегел извън клас, за да подсилите тези пренебрегвани мускули. Този метод е използван от мъже и жени след операция или за да се контролират медицински проблеми, като уринарна инконтиненция.

Упражнението на Кегел е нещо, което можете да правите всеки път, когато имате няколко минути, за да се съсредоточите върху движението на мускулите. В комбинация с фокусирана мула банда е възможно да получите по-голям контрол върху тазовия под, което може да попречи на бъдещите бременни.

Докато има устройства, наречени Kegel тежести или яйца, те не се препоръчват. Те се насърчават, за да помогнат да се увеличи силата на вагиналните мускули, като се добави съпротива към упражнението. Изследванията показват, че те не са по-ефективни от обикновените упражнения Kegel, които се извършват без помощта на устройство.

Изключете от инверсии

Ако проблемът наистина е смъртоносен и се случва през цялото време, можете да се откажете да правите тези пози в класа. Запазете ги за домашна практика, докато работите върху укрепването и контрола на тазовия под.

Да не правиш поза в класа не е нищо, за което да се чувстваш зле. Много жени предпочитат да не се обръщат по време на периодите си , например, така че избягването на обръщанията да не предизвиква никакво предупреждение.

Тампоните не са добра идея

Някои жени са прибягнали да носят тампон, ако проблемът е особено устойчив. На теория това работи, защото блокирате влагалището, така че въздухът не може да избяга. Въпреки това, това е метод, който трябва да се обезкуражава и се споменава само защото може да го чуете в мелницата за слухове за йога.

Не се препоръчва използването на тампон, когато не сте в менструация. Неправилното използване на тампони е една от причините за синдром на токсичен шок (TSS), който е много сериозен и потенциално животозастрашаващ. В дългосрочен план малкото неудобство е много по-добър вариант.

Словото от

Приемането е основен урок, който идва с редовната йога практика. Varts са просто една от тези странности, които може да се наложи да приемете и да се кикотете или да работите по една от предложените техники. Бъдете сигурни, че жените на рогозките наблизо вероятно ще ви съчувстват. Преди всичко, не позволявайте на малката зверка да ви пречи да се наслаждавате на практиката си.

> Източник:

> Свободно движение Пилатес Студио. Как да спрете краффирането в клас Пилатес. Ageless-Pilates.org. 2013.

> Kashanian M, Shah Ali S, Nazemi M, Bahasadri S. Оценка на ефекта от тренировка на мускулите на таза на таза (PFMT или Kegel упражнения) и подпомогнато обучение на мускулите на таза (APFMT) от уред за съпротивление (Kegelmaster Device) за инконтиненция на урината в жените. Европейски журнал за акушерство и гинекология и репродуктивна биология. 2011; 159 (1): 218-223. doi: 10.1016 / j.ejogrb.2011.06.037.