В застой: Преодоляване на платформата за отслабване

Взехте ходене за отслабване , но мащабът ви изглежда остана, след като загубите първите няколко килограма. Или може да сте били постоянно да губите тегло в продължение на няколко седмици, но сега не сте виждали промяна в три седмици. Какво става?

Това е известно като плато за загуба на тегло. Графиката на теглото ви изглежда изглежда като плоска, но не сте достигнали целта си.

Да излезете от платформата за отслабване

В крайна сметка ще излезете от платото, ако сте били в съответствие с диетата с намален прием на калории, както и с увеличеното упражнение. Ако не сте виждали промяна в продължение на три до четири седмици, тогава трябва да потърсите допълнителна модификация на вашата диета и упражнения.

От мазнини до мускули

Ако сте започнали упражнения като част от вашия план за отслабване, вие изграждате чиста мускулна маса. Трябва също така да губите мазнини, тъй като тялото ви се нуждае от гориво, ако сте яли намалени калории. Също така ще изгаряте мазнини по време на дълги упражнения, като оживени разходки за 45 минути или повече. Докато това се случва, може да не забележите промяна в теглото, но в тялото ви се случват много страшни неща, които ще увеличат метаболизма ви и ще ви помогнат да запазите постоянно телесното тегло.

Ходенето изгражда дълги, чисти мускули, вместо обемисти мускули. Този мускул гори калории през цялото време, ден и нощ, дори докато спите. Мастната тъкан изгаря много малко калории. Чрез ходене и други упражнения увеличавате основния си метаболизъм - броя калории, които тялото ви изгаря всеки ден, дори и в дните, които не упражнявате.

Това ще ви помогне да загубите повече мастна тъкан.

Спрете претеглянето, започнете измерването

Виждането на скалата, оставена на едно и също число, може да бъде обезсърчаваща. Може да се изкушавате да изоставите здравите си навици Използвайте тези начини за измерване на напредъка си:

Словото от

Не позволявайте на останалата скала да обърнете положителните промени, които сте направили при упражняване на повече и да ядете по-здравословна диета. Вие печелите ползите от намаляването на рисковете за здравето, дори и да не сте се доближили до целта си за отслабване. Придържайте се към здравословните си навици и вероятно ще видите резултатите, които искате.