Какво да правим за една плъзгаща йога мат

Когато най-накрая правите големия скок за притежаването на своя собствена йога мат , може да бъде повече от малко разочароващо да откриете, че вашият т. Нар. Лепкава мат няма никакво сцепление. Освен че е досадно, ако наистина се подхлъзвате на матката си, може да се нараните. Има няколко ефективни начина да пробиете новата си мат, но преди да предприемете действия, важно е да знаете какъв вид мат имате.

Какъв вид мат трябва да използвате?

Най-хлъзгавите, когато новата йога постелки са от основно PVC разнообразие, като Gaiam мат от Target. Дори премиум PVC рогозки като Manduka PRO могат да бъдат хлъзгави в началото. Това е особено разочароващо, тъй като се чувствате така, сякаш просто сте платили 100 долара за мат, без никакво захващане.

Каучуковите, TPE и полиуретановите подложки нямат същата начална хлъзгавост като PVC. Всъщност, голямото сцепление от началната страница е голямо отметка в колоната плюс за тези видове рогозки. Ако плъзгането на рогозката ви е голям проблем за вас. може да искате да проучите един от тези алтернативни материали, когато е време да надстроите. Каучуковите подложки включват Jade Harmony и Manduka eKO, TPE рогозките са произведени от Kulae и други, а гумите / полиуретановите хибриди се предлагат от Lululemon и Liforme . Тези видове рогозки имат допълнителното предимство, че са биоразградими, за разлика от PVC. Ако се чувствате объркани относно опциите, нашата таблица за сравнение може да ви помогне.

Какво да правя

Ако вече имате подложка от PVC, не се отчайвайте! Основната разлика между новата ви лъскава чиста мат и добре износената версия, осигурена от вашата фитнес зала, е очевидна: Вашата мат трябва да се носи малко. Можете да ускорите процеса на стареене, като измиете рогозката си с вода. Тънките PVC рогозки (такива, които лесно можете да сгънете, т.е. не Manduka PRO) могат дори да се възползват от кратък цикъл на пералната машина.

Не е необходим сапун и не забравяйте да оставите достатъчно време, за да изсъхне. Тъй като подложките за йога са абсорбиращи, изсушаването им може да отнеме до няколко дни. Продължете да използвате рогозката си и скоро ще получите повърхност без приплъзване.

Ако наистина имате изпотени длани или крака, които ви карат да се подхлъзнете, може да се наложи да използвате кърпа с матката си. Поставянето на стандартна кърпа отпред на матката може да бъде всичко, което е необходимо. Можете да го използвате, за да изсушите ръцете си или да поставите дланите си върху кърпата, когато правите пози, като куче, насочено надолу . Просто се уверете, че кърпата е на рогозката, така че да не се плъзга. Ако продължавате да се подхлъзвате, погледнете в продукт против приплъзване като Yogitoes Skidless кърпа. Този тип миеща се, абсорбираща хавлиена кърпа е предназначена да се използва върху вашата йога мат за допълнителна тяга и е особено популярна за горещите йога практики .

Какво да не правим

Има някои доста лоши съвети там за това как да се счупят в мат. Не използвайте оцет от ябълков сайдер, който е силна киселина, за да третирате или измивате матката си. Слънчевата светлина и солта ще разрушат гума, полиетилен и полиуретан и вероятно няма да направят много добре, дори за PVC рогозка.