Има ли противодействие на отслабване медикаменти право за вас?

ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ Разходи, странични ефекти и типични резултати

Ако трябва да отслабнете и търсите лекарства за отслабване с рецепта , имате няколко възможности за избор. Вашият лекар може да поговори с Вас относно Belviq , Qsymia , Saxena или друго лекарство, наречено CONTRAVE (бупропион и налтрексон). Ето какво трябва да знаете за CONTRAVE, включително разходи, резултати за отслабване и странични ефекти.

Какво представлява CONTRAVE?

CONTRAVE е комбинация от две различни лекарства: налтрексон хидрохлорид и бупропион хидрохлорид.

Всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа:

Комбинацията от двете лекарства е предписана за подобряване на загубата на тегло. Наркотикът засяга централната нервна система, за да увеличи броя на калориите, които горят, и да намали апетита ви. Таблетките се предписват заедно с диета с намалено съдържание на калории и тренировъчна програма, която да помогне на определени хора да отслабнат.

CONTRAVE се произвежда от Orexigen и се разпространява от Takeda.

Кой може да приема CONTRAVE?

CONTRAVE е одобрен да помогне на възрастните хора с индекс на телесна маса (ИТМ) от 30 или по-възрастни или с наднормено тегло при възрастни с ИТМ 27 или по-големи, които имат поне едно свързано с теглото състояние като висок холестерол, диабет тип 2 или високо кръвно налягане.

Някои хора не трябва да приемат CONTRAVE. Избягвайте лечението, ако:

Вие също не трябва да приемате CONTRAVE по време на или в рамките на 14 дни от приемането на моноаминооксидазни инхибитори (МАО).

Учените не знаят как приемането на CONTRAVE влияе върху дългосрочното сърдечно-съдово здраве. Така че, ако вече сте изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания, може да поискате да говорите с Вашия лекар за възможността за вреда, ако приемете това хапче за диета. Лекарственият производител провежда проучвания, за да види как хапчето за диета взаимодейства със здравето на сърцето, но резултатите не се дължат до 2021 г.

И накрая, изследователите също не знаят как CONTRAVE взаимодейства с други продукти за отслабване като лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и билкови добавки. Не забравяйте да уведомите Вашия лекар, ако приемате друго лекарско предписание или лечение без рецепта, когато обсъждате дали лекарството е подходящо за Вас.

ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ Резултати от загуба на тегло

Според клиничните проучвания CONTRAVE може да спомогне за насърчаване на загуба на тегло, но номерата не са зашеметяващи. В проучване на пациенти без диабет 42% от пациентите са загубили поне 5% от телесното си тегло след една година. Това означава, че повечето хора, които приемат CONTRAVE, не са постигнали целта от 5%.

В друго проучване, 57% от пациентите, приемали CONTRAVE, са загубили поне 5% от телесното си тегло. Но 42% от участниците в проучването са се отказали от програмата преди приключването на изследването. Повечето от тях изчезнаха в първите няколко седмици.

При пациентите с диабет, броят им също е скромен. Трийсет и шест процента от пациентите са загубили поне 5% от телесното си тегло след една година. И в двете проучвания (пациенти със и без диабет) групата, приемаща плацебо, е загубила значително по-малко тегло от пациентите, приемащи CONTRAVE. Всички пациенти в двете групи получават промяна в начина на живот, състояща се от нискокалорична диета и редовно физическо натоварване.

Какво означава това за теб? Важно е да запомните, че във всяко проучване пациентите, приемащи CONTRAVE, също правят промени в диетата си и програмата си за тренировки. Така че, въпреки че те загубиха известно тегло с хапчето за диета (около 12 паунда за около година), част от тази загуба на тегло се дължи на промените в начина на живот (диета и упражнения), а не на лекарството.

Следователно, количеството на теглото, което губите, може да има много общо с това колко добре поддържате здравословна, контролирана от калории диета и тренировъчна програма.

ПРОТИВОПОЖАРНИ РИСКОВЕ и нежелани реакции

Най-честите нежелани реакции, съобщени от пациентите, приемащи CONTRAVE, включват гадене, запек, главоболие, повръщане, замайване, безсъние, сухота в устата и диария. В клиничните проучвания 24% от хората престанали да приемат CONTRAVE поради странични ефекти. Само 12% от хората, приемащи плацебо, преустановиха лечението.

Освен това от пакета се изисква да носи предупреждение за черна кутия, в което се посочва, че потребителите трябва да бъдат предпазливи по отношение на повишения риск от мисли и поведения за самоубийство при подрастващи и млади хора. Хората, които са страдали от депресия или мания, могат да видят, че условията им се връщат, докато са в CONTRAVE.

Тъй като лекарството е станало одобрено от FDA, няколко медицински експерти изразиха загриженост относно потенциала за сърдечносъдов риск. Други изразиха неудовлетвореност от телевизионните реклами, които минимизират рисковете и страничните ефекти на CONTRAVE.

В резултат на това през 2017 г. Американската администрация по храните и лекарствата е предупредила фармацевта, че начинът, по който е форматирано телевизионното рекламиране "подкопава съобщаването на важна информация за риска и по този начин подвеждащо свежда до минимум рисковете, свързани с употребата на Contrave". организацията продължава да твърди, че "Представянето във видеото е особено проблематично от гледна точка на общественото здраве предвид сериозните и потенциално животозастрашаващи рискове, свързани с лекарството".

Ако откриете, че рекламите на компанията са привлекателни и ако смятате да приемате CONTRAVE, не забравяйте да уведомите вашия доставчик на здравни услуги за всяко лекарство, което приемате, тъй като има някои опасни състояния, които могат да възникнат, когато някои лекарства взаимодействат с него. След като започнете да приемате хапчето за отслабване, говорете с Вашия лекар за всякакви необичайни симптоми. След 12 седмици, ако не сте загубили поне 5% от телесното си тегло, Вашият лекар вероятно ще прекрати лечението Ви с това лекарство, тъй като няма вероятност това лекарство да работи за Вас.

CONTRAVE Cost

Броят на противозачатъчните хапчета, които приемате всеки ден, ще определи общите разходи. Според информацията за предписване, предоставена от компанията, Вашата доза може да варира, докато продължавате лечението.

Когато започнете да приемате CONTRAVE, може да приемате само едно хапче на ден. Тъй като продължавате с лечението, дозата обикновено се увеличава. През седмица две приемате едно хапче сутрин и едно вечер. През седмица трета приемате две таблетки сутрин и една вечер. След четири седмици дозата може да се увеличи до четири хапчета на ден, две сутрин и две през нощта.

Ще откриете, че цената на CONTRAVE варира от около $ 99 на месец до над $ 250 на месец в зависимост от дозата, местоположението и застрахователното покритие. Лекарственият производител предлага план за отстъпка с купони за пациенти, чиято застраховка не покрива CONTRAVE или които нямат застрахователно покритие. С спестовната карта може да сте в състояние да платите не повече от $ 4 на ден за месечна рецепта.

Словото от

Загубата на тегло може да бъде предизвикателство. Хапчето за диета звучи като перфектно решение. Но няма медикаменти за отслабване, които да работят перфектно за всички. Говорете с Вашия лекар за начина на хранене и физически упражнения и за вашата медицинска история, за да определите дали CONTRAVE може да работи за Вас. Ако решите да дадете това лекарство, опитайте се да се свържете с вашия екип от здравни специалисти, ако забележите необичайни признаци или симптоми, и поддържате твърдата си ангажираност към хранително хранене и редовна физическа активност, за да сте сигурни, че тялото ви остава здраво и здраво, ,

Източници:

> Ioannides-Demos LL, Piccenna L, McNeil JJ. Фармакотерапия за затлъстяване: минали, настоящи и бъдещи терапии. Journal of Obesity . 2011; 2011: 179 674. Дой: 10.1155 / 2011/179674.

> Sharfstein JM, Psaty BM. Оценка на сърдечно-съдовия риск от налтрексон-бупропион: Проучване прекъснато. JAMA. 2016; 315 (10): 984-6.

> Sherman MM, Rey JA. "Налтрексон / бупропион ER (Contrave): Ново одобрен вариант за лечение за хронично управление на теглото при възрастни със затлъстяване". Pharmacy and Therapeutics 2016 Mar; 41 (3): 164, 166-168, 171-172.

> Американската администрация по храните и лекарствата. Предупредителни писма и известия за нарушения на фармацевтични компании. Orexigen Therapeutics, Inc. (Contrave) Без заглавие Писмо 5/18/2017