5 Вкусни начини да служите на орехи

Повечето ядки са добре за вас, но орехите са един от най-хранителните ядки наоколо. Орехите са отличен източник на растителни протеини, фибри, витамини, минерали и основни омега-3 мастни киселини. Те са добра част от здравословното хранене на сърцето и може дори да са полезни за мозъка ви . Орехите са дори добри, ако сте на диета - въпреки че те са с относително високо съдържание на калории, те ще ви помогнат да останете пълно, просто гледайте тези размери на порциите.

Ако вече сте фен на орехите, знаете колко добре те вкусват и колко гъвкави са те. Ако не сте яли орехи (или не сте ги изяли за известно време), тогава не знаете какво пропускате. Отидете да купите чанта днес и опитайте някои от тези предложения за сервиране.

# 1 Опечени орехи

Тостването подобрява вкуса и е толкова лесно да го направите и напълно си струва няколко минути. Яжте препечени орехи като лека закуска или ги добавете към странични ястия и салати.

# 2 Орех Песто

Песто се прави обикновено с пресен босилек, зехтин, чесън, пармезан и борови ядки, но орехите работят добре вместо борови ядки. Друг интересен обрат използва различни зеленчуци вместо босилек.

# 3 Сервирайте орехи със сладки картофи

Ореховият вкус на орехите върви добре с сладките картофи и двете храни са с високо съдържание на хранителни вещества, така че те се комбинират в супер здравословна страна.

# 4 Комбинирайте орехите с круши

Сладките сочни круши се справят добре с хрупкави орехи.

Тя може да бъде толкова проста, колкото сервиране на нарязана круша с домашно орехово масло или покриване на кроаса с разбити орехи.

# 5 Орехи в хляб с ядки

Хлябът с ядки е едно от любимите ми неща, които трябва да се пекат. Можете да вземете повечето хляб с ядки и да използвате орехи на мястото на (или в допълнение към) пекани или бадеми.

Ето седем страхотни рецепти с орехи .

съхранение

Орехите ще продължат дълго време, ако се грижите за тях правилно. Запазете ги в хладилник, ако ги използвате след няколко седмици, но ако нямате нужда от тях за месец или повече, ги съхранявайте във фризера. Също така, ги съхранявайте в херметически затворен контейнер, така че да не абсорбират миризми от другите храни в хладилника.

Хранителна информация

Една унция орехи (около 14 половини) съдържа 2,5 грама мононенаситени мастни киселини, 2,6 грама омега-3 мазнини, 5,9 милиграма витамин Е, 1,4 микрограма селен и 45 милиграма магнезий. След като унция от орехи също има 4,3 грама белтъчини, 1,9 грама влакно и 185 калории.

Източник:

> Министерство на земеделието на Съединените щати на службата за селскостопански изследвания Национална база данни за хранителни вещества за стандартна референтна версия 28. "Основен доклад: 12155, ядки, орехи, английски."