Здраве ли е сокът V8?

V8 информация за храненето на сок и ползи за здравето

Ако сте здрав човек, вероятно имате много пресни зеленчуци във вашия хладилник. Но понякога може да бъде предизвикателство да се приготвят достатъчно пресни или замразени зеленчуци, за да се изпълнят хранителните препоръки . Така че може да изберете да пиете сок V8 вместо това. Но е V8 добро за вас? Отговорът зависи от няколко фактора, включително другите храни и напитки, които включвате в ежедневната си диета.

V8 Juice Nutrition и Calorie Counts

V8 Оригинални факти за храненето
Сервиращ размер 1 чаша (8 fl oz)
На порция % Дневна стойност *
Калории 50
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 640 mg 27%
Калий 460 mg 13%
Въглехидрати 10g 3%
Диетични фибри 2g 8%
Захар 6г
Протеин 2g
Витамин А 40% · Витамин С 150%
Калций 4% · Желязо 4%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Калориите и фактите за хранене за сок V8 зависят от вида, който купувате. Има много различни варианти на тази популярна напитка. Хранителната информация за оригиналната смес е посочена на предоставения етикет. Информацията за калориите и хранителните вещества варира леко за другите вкусове.

Разбира се, сумата, която консумирате, също е голяма разлика. Една порция на напитката е 8 унции или 1 чаша. Като справка, 8 унции е размерът на малко стъкло за сок.

Много чаши за пиене и барабани са 12 или повече грама. Малка бутилка V8, която купувате в магазина, е 12 унции.

Когато купувате сок V8, може да видите и много плодови и зеленчукови смеси на рафта близо до традиционните смеси от домате. Ще видите вариации като банана на V8 ягоди, V8 Peach Mango или V8 Concord Concord Grape Cranberry. Тези напитки съдържат повече захар и осигуряват повече калории, отколкото традиционния зеленчуков сок. Също така може да видите енергийни напитки V8 + в местния магазин за хранителни стоки или магазин за хранителни стоки. Тези напитки могат да включват зеленчуков сок, плодов сок или и двете. Енергийните напитки също така осигуряват кофеин за енергия.

Дали сомът V8 е добър за вас?

Ако се насладите на вкуса на сок V8, ще спечелите няколко предимства, когато консумирате напитката. И ако изберете сок V8, а не друг вид напитка като плодов сок, подсладен чай или сода, повечето здравни експерти ще кажат, че V8 е добре за вас.

Например, сокът V8 е много по-нисък в захарта, отколкото много други напитки. Осем-унция чаша Original V8 съдържа само 6 грама захар, докато чаша портокалов сок съдържа 22 грама захар. Една чаша неподсладен ябълков сок от 8 унции осигурява 24 грама захар.

Повечето от видовете зеленчукови сокове V8 са добър източник на калий, който помага да се регулира кръвното налягане и мускулния растеж. V8 също така осигурява витамин А за засилване на имунната ви система и витамин С за подобряване на здравето на костите, заздравяването на рани и осигурява многобройни други предимства.

Въпреки това, ако наблюдавате приема на натрий, V8 може да не е добре за вас. Една порция осигурява над една четвърт от препоръчителната дневна доза на натрий. Някои от пикантните сортове предлагат още повече.

Пиенето на V8 срещу яденето на зеленчуци

Оригиналната V8 е изработена от моркови, крем, маруля, магданоз, спанак, цвекло, целина и разбира се, домати. Много алкохолици от V8 приемат, че когато пият напитката, те консумират еквивалента на две порции зеленчуци. Но ако прочетете малкия шрифт на етикета, ще видите, че всъщност консумирате еквивалента на сока от две порции зеленчуци. Това разграничение е важно по няколко причини.

Когато сокът се извлича от плодове или зеленчуци, влакното се изоставя. Настоящите насоки препоръчват възрастните да консумират най-малко 28 грама фибри на ден (или 14 грама на 1000 калории). Фибрите повишават здравето ви по много различни начини. Не само фибрите подобряват храносмилането и редовността, но според USDA влакното осигурява и много други ползи за здравето, включително намаляване на риска от някои видове рак, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и диабет.

За съжаление, когато пиете зеленчуков сок, не консумирате толкова много фибри, колкото и когато ядете зеленчуци. Например, ако ядете домат (1,5 грама фибри), чаша цвекло (3,8 грама) и дръжка от целина (0,6 грама фибри), ще се възползвате от близо 6 грама фибри. Но ако пиете една чаша оригинален сок V8, консумирате само 2 грама фибри.

Друго предимство на яденето на зеленчуците е, че те насърчават здравословните хранителни навици. Когато ядете (вместо да пиете) зеленчуци, консумирате ги по-бавно и можете да отделите време, за да се насладите на вкуса, усещането за устата и усещането за пълнота, което дъвченето и храненето осигуряват. Цели зеленчуци също запълват вашата чиния, което може да допринесе за удоволствието от консумирането на храна. Всички тези фактори играят роля при разработването на хранителни практики, които поддържат здравословно тегло.

Избор и съхранение на сок V8

Ще намерите сок V8 в секцията за напитки в магазина за хранителни стоки и не е нужно да я съхранявате в хладилник, когато я донесете вкъщи, докато остане неотворен. Но трябва да охладите продукта, след като го отворите.

Трябва също да помислите за размера на V8, който ще консумирате, когато изберете размера, който да купите. Всяка бутилка има дата, маркирана върху опаковката. Трябва да консумирате напитката преди тази дата. Според Campbells - компанията, която произвежда V8 - ако контейнерът е пластмасова бутилка от 46 или унция, трябва да я използвате в рамките на 14 дни от отварянето.

Начини да включите V8 във вашата диета

Ако се наслаждавате на вкус на зеленчуков сок V8, запазете го във вашата кухня. Използвайте тези съвети, за да включите V8 в здравословна диета:

Словото от

За много от нас, опитваме се да получим достатъчно зеленчуци в нашата диета е предизвикателство. Поради тази причина много от нас вярват, че пиенето на сок V8 е добро за вас. Когато разглеждате ползите, калориите и фактите за храненето на напитката, в някои ситуации може да е умен избор. Но нито една храна или напитка няма да направи или наруши вашия пълен хранителен план. Опитайте се да ядете разнообразие от пресни, замразени плодове и зеленчуци. След това добавете, когато е необходимо, питейна вода за жажда толкова често, колкото можете.