9 растителни остатъци, които можете лесно да се съживите

Подготовката и сервирането на пресни храни обикновено води до изхабени битове, които завършват в кофата за боклук или компост. Можете да намалите отпадъците и да спестите пари, когато регенерирате няколко храни от остатъците от отпадъци. Спестяването на пари и отпадъци със сигурност е приятно, но процесът също е забавен и може да бъде страхотен учебен проект за деца.

Бързо растящите зеленчуци са най-подходящи за регенериране, но можете също така да отглеждате няколко цветни зеленчуци от отпадъци.

Ето някои от най-добрите храни за регенериране. Някои от тези растения трябва да завършат да растат във вашата градина, но някои от тях ще работят в закрити или кухненски прозоречни градини.

Имате ли Regrown зеленчукови остатъци хранителни?

Възстановените зеленчукови остатъци могат да бъдат също толкова хранителни, колкото продуктите, които купувате в магазина, но няколко фактора влияят върху действителното съдържание на витамини и минерали. Като цяло, хранителните вещества в плодовете и зеленчуците варират - фактори като вид на почвата, време на прибиране на реколтата, време за транспортиране и съхранение (хранителните вещества се губят с течение на времето) и обработката на всички играе роля.

За вашите възстановени отпадъци, вида на почвата, която използвате, може да повлияе на хранителните стойности. Ако използвате само вода, обикновено растенията произвеждат свои собствени витамини, така че само минералното съдържание може да варира леко. Ако сте избрали, можете да добавите хранителни вещества към растящата вода.

Маруля и зеле

Марулята и зелето са добри за всяка диета, защото те са толкова ниски в калориите и могат да заемат много място на вашата чиния, осигурявайки криза и пълнене на влакна.

Всяко разнообразие от глави маруля, зеле и bok choi може да се прероди в слънчева зона в дома си без много трудности.

Как да регънем маруля и зеле

Всичко, от което се нуждаете, е плитко ястие и останалата долна част, където са били прикрепени листата. Поставете маруля или зелето в дъното и добавете вода на около половината от зелените площи.

Поставете в част от вашия дом, който получава слънчева светлина всеки ден.

Трябва да добавите или замените водата на всеки два или три дни. Той помага да се замъгли отпускът с вода веднъж седмично. След около три дни ще видите корени и ще се появят нови листа. Сега можете да го засадите в градината си или да я оставите във водата и да вземете листата според нуждите си.

лука

Скъпоценни камъни , известни още като пролетен лук, са добри за вас, защото те са нискокалци и добър източник на минерали и витамин К.

Как да се регестрат

Можете да регенерирате жълъди като маруля и зеле (Ако всичко е много по-лесно). Използвайте зелените части на вашето яйце за готвене и поставете остатъчната бяла крушка с корените надолу в малък съд с вода като стъкло. Поставете в близост до слънчев прозорец. Сменете водата всеки ден и след една седмица ще имате повече курабийки в кухнята си.

Кориандър

Независимо дали го наричате кориандър или кориандър, тази билка добавя вкус към много здравословни ястия. Ако използвате говеждо сирене, можете да регенерирате нови растения от няколко остатъчни стъбла.

Как да регестилирате Cilantro

Поставете стъблата в чаша вода и оставете в близост до прозореца. Добавете вода всеки ден или два. След няколко дни ще видите корените. Когато те са с дължина от 2 до 3 инча, засадете листата в градината си или в саксия с пръст и я държите в дома си.

Вземете нови листа от кориандър, ако е необходимо.

Чесън

Чесънът е идеален за приготвяне на солени ястия, а силният му аромат означава да използвате чесън в готвенето може да ви помогне да намалите добавената сол. Плюс това, яденето на чесън може да помогне за намаляване на риска от някои видове рак. С остатъците от чесън, можете да отглеждате както чесън кълнове, така и цели чесън.

Как да регестилирам чесъна

За чесън кълнове, просто оставете остатъци цели скилидки чесън в чаша (със зеленото върха върха) и добавете малко вода, така че само дъното на карамфилта са мокри. Сменете водата всеки ден или два пъти и съберете зеленчуците, за да ги използвате на салати или зеленчуци.

Ако искате да отглеждате повече чесън, можете да засадите останалите карамфил във вашата градина през пролетта.

Забележка: понякога чесънът се пръска със съединение, което го спира от поникване. Ако оставите скилидките чесън в хладилника за една седмица или така, ще видите дали се появява малко зелено кълно.

Целина

Целина е друг здравословен зеленчук, който е идеален за супи и салати.

Как да регенерирате целина

Вземете основата на целината си (с около един инч или два от дръжката, където виждате малки малки жълтеникави листа) и я сложете отдолу надолу в малка чиния. Добавете вода, докато стане около половината от целината. Променете водата всеки ден или два и за около седмица ще видите малки зелени листа, които започват да растат над дръжката.

В този момент, засадете основата на целина във вашата градина или в саксия за цветя. Покрийте основата с пръст, но оставяйте тези малки зелени листа да викат навън. Вода и са склонни към растението целина и ще имате няколко стъбла, за да съберете около четири месеца.

босилек

Свежият босилек е толкова ароматен и вкусен. Често можете да си купите прясна босилек в саксии и да отсечете листа, когато имате нужда от тях. Но ако купите босилек, който вече е бил взет, можете да вземете остатъците от остатъците и да ги възстановите.

Как да регресвате Василий

Поставете остатъците от остатъците (оставяйте листа или две върху тях) и ги сложете в чаша с достатъчно вода, за да поддържате долната част на стъблата покрити. Поставете чашата в слънчева зона и сменете водата на всеки два или три дни.

След около седмица ще започнете да виждате нови корени. Оставете ги във водата още 2-3 седмици и когато имате по-дебели корени около един сантиметър по дължина, можете да трансплантирате босилека в саксия, пълна с почва, или да я засадите във вашата градина.

Картофи

Картофите са отличен източник на калий, плюс витамин С и фибри. Но ако купите повече картофи, отколкото можете да използвате, може да започнете да виждате как някои зеле изскочат от "очите".

Как да регроени картофи

Нарежете старите картофи на парчета с дължина около два сантиметра и се уверете, че всяко парче има поне две очи. Поставете картофите да изсъхнат за два или три дни, преди да ги засадите на около 8 инча дълбоко в градината си или в голяма градина на открито. Отнема им няколко месеца да растат, затова най-добре е да картофите да се засадят през пролетта.

джинджифил

Свежият джинджифил добавя толкова много вкус към вашето готвене и може дори да ви помогне да облекчите гаденето. Можете да регенерирате джинджифил, въпреки че може да отнеме по-голямата част от годината, за да получите резултати. Но ако имате по-голяма коренище (корен от джинджифил), отколкото можете да използвате, можете да оставите кожуха на бюрото си, докато на различните възли се появят малки кълнове.

Как да регетирам джинджифил

Нарежете джинджифила на парчета и ги засадете в саксии с почва. Парчетата трябва да са близо до повърхността и да не са засадени твърде дълбоко. Листата трябва да израстват и да растат и можете да съберете джинджифил, когато пожелаете, но отнема много време да растете, така че една от възможностите е да жънете джинджифила си веднъж годишно. Използвайте няколко коренища и засадете останалите.

Тиква, скуош и пипер

Досега всички описани растения са израснали от месести остатъци от остатъци, но също така можете да запазите семената на някои растения. Тиквени, скуош и пипер семена могат да бъдат засадени във вашата градина през пролетта и можете да съберете нови растения през лятото или есента.

Какво за регенериране на плодове?

По принцип възстановяването на плодовете е много по-трудно, отколкото регенерирането на зеленчуци. Например, Възможно е да се отглеждат авокадови растения от големите семена и да се отглеждат растения от ананас от останали корони, но те всички бавно се разрастват и изобщо няма да можете да събирате плодове. По същия начин можете да засадите семена от цитрусови плодове, череши, праскови и ябълки, но в най-добрия случай ще свършите само с домашни растения.

> Източник:

> Министерство на земеделието на САЩ. "Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28".