Забавни тренировки за тийнейджъри, които да ги направят и активни

Тези програми са специално създадени за тийнейджъри

Тийнейджърските години са трудни. Освен че ликвидираш пътя си през често объркващия свят на висшите отношения, училището, бъдещите планове и семейния живот, ти оставаш в тялото и мозъка на човек, който не е съвсем възрастен, но не е по- дете. Тийнейджърските години също ви дават първия си истински вкус на свобода, откриване на свят на избор - имате избор да продължите в спорта или да се съсредоточите върху други интереси. Имате избор да си вземете работа след училище или да излизате с приятели. Имате избор да дадете приоритет на физическата активност или да се откажете от ходене, тренировки за сила или скейтборд в полза на кола и времето, прекарано в игра на видео игри.

За съжаление, изследванията показват, че когато тийнейджърите получават избор между заседнала дейност или нещо активно, те са склонни да се опират на бездействие. Всъщност проучване от август 2017 г. от изследователите на университета "Джон Хопкинс" установи, че 19-годишните получават същото физическо усилие като 60-годишните. Също така, Докладовата карта за физическа активност за деца и младеж в САЩ от 2016 г. установи, че само 7.5% от 12- до 15-годишните и 5.1% от 16- до 19-годишните отговарят на настоящите насоки за физическа активност, най-малко 60 минути с умерена до енергична физическа активност дневно.

Ясно е, че тийнейджърите не получават необходимата им дейност, но решенията не винаги са лесни, а възрастните не винаги предоставят най-добрите примери за здравето и физическата активност. Дори тези, които правят, не винаги могат да се грижат или да мотивират тийнейджърите. Обратно, когато управлявах центрове за отдих, ясно си спомням друг мениджър на центъра, който ми казваше: "Тийнейджърите не обичат да бъдат програмирани." Това беше коментар на езика, но беше вярно.

Тийнейджърите не винаги реагират добре на интервенциите за възрастни и със сигурност не им харесва да бъдат принудени да се придържат към планове за упражнения за възрастни. Тийнейджърите се нуждаят от опции, които са предназначени и насочени към техните уникални демографски особености. Качествените решения все още са трудни, но повече организации засилват предлагането на фитнес класове и програми специално за тийнейджъри. Проверете лидерите на опаковката.

1 - Джаз Кърли

Jazzercise

За възрастни Jazzercise може да се разглежда като една отминала тенденция от 80-те и 90-те години, но точно както всичко останало от тези десетилетия е обратно и популярно за младежката тълпа. GirlForce е клас, специално предназначен за млади жени на възраст между 16 и 21 години, които смесват съвременната танцова хореография с кикбокс и движенията на пилатес. Всички те се насочват към музика от Топ 40 на изпълнители като Katy Perry, Adam Lambert, Hailee Steinfeld и OneRepublic.

Като предлага класа само на момичета от тази възрастова група, Jazzercise осигурява безопасно място за младите жени да се потят, докато се социализират със своите приятели и връстници. Най-добър от всички? Класовете се предлагат безплатно през 2017 г., затова се възползвайте, докато офертата все още е добра. Можете също така да се свързвате с други участници, като следвате и маркирате #GirlForce на Instagram.

2 - Надигаща се Gymja Warrior

Американски тренировки с Ninja Warrior стил са популярни с практически всяка възрастова група, но те са особено полезни за набора от тийнейджъри, който е по-малко заинтересован от преброяването на реплики и набори и още повече, че се забавлява. Gymja Warrior е новаторска компания с две студиа в стил препятствия, разположени на северния бряг на Масачузетс.

Всяка седмица в нощта тези съоръжения са домакин на клас "Rising Gymja Warrior" специално за момчета и момичета на възраст между 11 и 17 години. "Тийнейджърите се наслаждават на класа, защото дори не се чувстват, че работят", казва собственикът на Gymja Warrior Shahab Afsharian. "Това е добра групова дейност за тийнейджъри."

3 - Аквапартейска русалка фитнес

AquaMermaid

Докато AquaMermaid не излиза изрично и определя курсовете на Mermaid Fitness като "само за тийнейджъри", всичко, което е необходимо, е само един поглед към гигантската носилка, която може да се носи, дейността като мухи до мед. Всъщност, FinFun.com, лидер в категорията "русалка" и производител на плуващи опашки, отбелязва, че класовете за голф с голф са една от най-горещите тренировки за 18- до 24-годишния сет.

"Русалка фитнес е строга аква фитнес дейност, която използва много от хода на синхронизираното плуване", казва Нора Каитис, професионална русалка с AquaMermaid Chicago. "Ние работим в шест града в Съединените щати и Канада и препоръчваме тези класове за тийнейджъри като чудесен начин да се свържете с приятелите си". Със сигурност това помага да се плъзгате през водата, докато носите руса руса, която ви кара да се чувствате елегантни и красиви.

4 - Ailey Studios Teen Extension уроци по танци

Ако се намирате в района на Ню Йорк и имате голям интерес към танца, не се интересувайте повече от програмите за разширение на Ailey Studios. Ailey Studios, която е дом на Американския танцов театър "Alivin Ailey", предлага неделни тийнейджърски семинари през годината в специалитети като Бродуей джаз, хип-хоп и балет. Класовете са отворени за студенти от всички нива на умения и танцови среди и са насочени към тези на възраст между 12 и 17 години.

За малко по-възрастни тийнейджъри (на тези 16 и нагоре) програмата за разширение също предлага ежедневни класове за фитнес във всичко от Западноафриканския танц до Капоейра до Салса. В повечето случаи не е необходим опит и абсолютните начинаещи са добре дошли.

5 - Лес Милс Роден да се движи

Лес Милс

Les Mills е дългогодишен лидер в стил студио за възрастни, но те са добавили тийнейджърска програма, наречена Born to Move. Класовете се държат кратки, само за 30 до 45 минути, и включват всичко от бойните изкуства и спортните условия до танцуването и йога, всичко това в популярната музика.

За разлика от GirlForce, Born to Move е предназначена както за момчета, така и за момичета, и е идеално разположена за 13- до 16-годишна демография. Класовете бавно се задвижват в студиото, докато инструкторите научават хореографията, но тренировките с пълна продължителност също се предлагат безплатно чрез Les Mills on Demand. Просто не забравяйте да потърсите видеоклиповете със зелено обозначение за тийнейджъри, тъй като има отделни класове "Родени да се преместят" за по-малки деца.

6 - Кръстосани деца

CrossFit Kids е програма, одобрена от CrossFit, предназначена за деца на възраст между 3 и 18 години. Разбира се, никой в ​​правилния ум няма да постави 3-годишните в същия фитнес клас като 18-годишните, така че повечето кутии да разделят такива програми на класове "деца" и класове "тийнейджъри". Teen класове не са толкова различни от твърдите, фокусирани върху възрастни WODs CrossFit е известно , но те поставят силен акцент върху механиката и консистенцията преди засилване на интензивността.

Това е чудесен вариант за тийнейджъри, които искат да изградят мускулна маса и увереност в тренировъчно наблюдение. Ако не можете да намерите конкретна информация за програми, благоприятни за тийнейджърите на уебсайта на CrossFit, който понякога е трудно да се ориентирате, обадете се на местната си кутия CrossFit, за да видите какво предлагат.

7 - HASFit програма за отслабване за тийнейджъри

HASFit, добре известен уебсайт и канал в YouTube, предлагащ програми за тренировка и хранене на пълна продължителност, има програма за отслабване, която е напълно безплатна за участниците. 100-процентната онлайн програма е идеална за тийнейджъри, които нямат достъп до студио или фитнес зала и които са готови да опитат 30-дневна програма. Освен пет седмични тренировки, участниците могат да изтеглят и да следват предоставения план за хранене.

Словото от

Докато има дълъг път по отношение на благоприятното за тийнейджърите фитнес програмиране в фитнес центрове, важно е да запомните, че не е нужно да посещавате фитнес клас или да се присъедините към спортен екип, за да сте здрави и здрави. Ако се опитвате да разберете как да станете активни, започнете с идентифицирането на всяка дейност, която ви интересува, като например скейтборд, пешеходен туризъм, скално катерене или танци, а след това възможности за изследвания във вашия район.

Дори ако не се чувствате комфортно да се присъедините към клас с възрастни, можете да наемете приятел, който да го изпробвате, или да помислите да вземете частен урок. Също така, не пренебрегвайте ползите от социалните медии. YouTube, Instagram и SnapChat са тийнейджърски общности, които улесняват идентифицирането, научаването и опита на различни тренировки, организирани от експерти. Просто се уверете, че сте проверили, че профилите, които следя, се намират от лица, които имат сертификати в своите полета.

> Източници:

> Докладна карта за физическата активност за деца и младежи от 2016 г. в САЩ. http://www.physicalactivityplan.org/reportcard/2016FINAL_USReportCard.pdf. 2016.

> Varma VR, Dey D, Leroux A, Di J, Urbanek J, Xiao L, Zipunnikov V. "Преоценка на ефекта от възрастта върху физическата активност през целия живот". Превантивна медицина . http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0091743517301949. Юни 2017 г.