Вибриращо печено червено цвекло Хумус

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 116

Мазнини - 9 грама

Карби - 7гр

Протеин - 2g

Общо време 75 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 60 мин
Дози 16 (по 1/4 чаша)

Правилното потапяне може да направи здравословна закуска неустоима. Този жив розов червен потоп не може да скрие своята висока хранителна стойност, като цветът идва от антоцианините, които са антиоксиданти, намиращи се в червени плодове и зеленчуци като цвекло.

Червеното цвекло също е с високо съдържание на витамин С, калий и фибри , докато нахут и тахини осигуряват източник на протеини, които да ви задушат след закуска. Сервирайте със свежи разфасовки зеленчуци и цели пшенични хлебчета за хляб, които се нагряват във фурната, докато се стоплят.

Съставки

подготовка

1. Загрейте фурната до 425F.

2. Отлепете и подрежете цвеклото и ги увийте в фолио с 1 супена лъжица зехтин. Поставете върху малък лист за печене (за да уловите всички сокове, които могат да се отделят при печене) и печете за 45 минути до един час, докато цвеклото лесно се пробиват с вилица.

3. Извадете цвеклото от фурната и оставяйте да изстине за поне 10 до 15 минути.

4. Добавете варени цвекло към кухненски процесор заедно с останалите съставки и пулс, докато сместа стане кремообразна.

5. Вкус и коригирайте подправките, ако е необходимо.

Варианти и замествания на съставките

Тази светла и красива смес от червено цвекло може да функционира като повече от потапяне. Обърнете тази закуска в хранене, като направите печено червено цвекло хумус flatbread!

Започнете, като нагреете фурната си на 350F. Хванете цяла пшеница пита или парче на нан брада, разпространение на някои печен червен цвекло цвекло и добавете любимите си зеленчуци, протеини, ядки и семена. Опитайте колоритен комбинация от канела, спанак, рикота и 1 унция шам-фъстък. Попийте я във фурната си за 10 минути или докато се затопли и се насладите на хранително-плътно хранене!

Ядките от шам-фъстък са добър източник на сърдечно-здрави мазнини, фибри, белтъчини, витамин В6 и антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства и показват, че намаляват нивата на кръвната глюкоза.

Съвети за готвене и сервиране

Нарежете всичките си любими зеленчуци, като сурови моркови, краставици, карфиол и броколи, и ги натопийте в този хумус.

Можете дори да отключите любимата си салата с купчина от този оптимистичен хумус.

Запишете си хумуса в херметически затворен контейнер в хладилника и вземи остатъците с теб в малка купа, отделно от зеленчуците или салатата. Хумусът ще вкуси най-добре, ако се яде в рамките на една седмица.