5 снежни спортове, които ще ви накарат да работите пот

Когато студената зима се проточи години наред, съблазнително е да се откажеш отвън, да подадеш оставка, за да се наклониш на стол до огъня, като държиш компания с чаша горещ шоколад или чай. Но преди да се спукате твърде дълбоко, помислете за цялото забавление, което ви липсва. Сняг и лед създават среда, узряла за предизвикателни дейности, които могат да доведат до усмивка на лицето ви, докато работите пот. Така че продължете, изберете един или два нови снежни спорта, които искате да опитате, и наемете вашето семейство и приятели, за да се присъедините към вас. Хайде пролетта, когато слънцето започва да загрява нещата и започваш да събличаш тези слоеве топло облекло, ще се радваш, че продължаваш да се движиш цяла зима дълго.

1 - Ски или сноуборд

Хенрик Соренсен / Гети изображения

Разбира се, ски и сноуборд не са "нови" дейности, но ако живеете някъде близо до планинска верига, трябва да изпробвате един от тези спортове поне веднъж. Има разбира се, разбира се, крива на обучението, но разходите за половин ден с инструктор ще ви накарат да се справите с хълмовете на зайците или зелените (начинаещи) пътеки със скромно доверие.

Може би си мислите, че просто се плъзгате надолу по хълма, с малко усилия, но макар и гравитацията да играе роля в това, че ви отвежда отгоре надолу, ски и сноубординг всеки изисква глуте, hamstring, quad и основен ангажимент да ви води движенията и остават под контрол. Може да се изненадате колко много се потите, дори и в най-хладните дни, след като сте се справили с труден старт.

2 - ски бягане

istockphoto

Нямате нужда от голяма планинска верига, за да се възползвате от ски-бягане - всичко, от което се нуждаете, е оборудване, сняг и няколко открити пътеки. Вярвайте или не, ски-бягането е невероятно ефективна сърдечно-съдова тренировка, която ангажира цялото ви тяло, докато сте полюшва и се плъзгате през снега. SparkPeople оценява, че 150-литров човек, който прекарва ски за 30 минути, може да изгори 264 калории. Не е лош начин да прекарате следобед навън.

3 - Снегоходки

Герои изображения / Гети изображения

Снегоходките просто се разхождат през снега, но това е по-голямо предизвикателство, отколкото си мислите. Всъщност, SparkPeople оценява, че човек от 150 килограма, който ходи на 20-минутна скорост от три километра на час за 30 минути, ще изгори около 115 калории, но същият човек снегоходки за 30 минути? Изгарянето на калории скача до 264 калории.

Причините за разликата се свеждат до оборудване и среда. Снегоходките, сами по себе си, са неудобни и изискват по-умишлено засилване, отколкото когато вървите без снегоходки. След това трябва да помислите, че ходите в снега. Снегоходките вероятно ще потънат на няколко сантиметра, което изисква да повдигнете коленете си по-високо и да направите други механични настройки, за да поддържате стабилно темпо. Тези механични неефективност набират повече мускули и усилват предизвикателството, което в крайна сметка води до по-голямо изгаряне на калории.

4 - Ледено катерене

Хосе Асел / Гети изображения

Катеренето на вертикален лист на лед може да изглежда като екстремен спорт (и може да бъде), но ако привлечете сертифициран инструктор, за да започнете, ледото катерене е всъщност изненадващо достъпно за начинаещи. Всъщност, защото носите специални обувки (crampons) с шпайкове отпред, всъщност е по-лесно да се озовете, отколкото когато се качвате на скално катерене.

За да обясните, когато изкачвате скално катерене, трябва да откриете стъпала, преди да вземете всяка стъпка настрана от скалата. И обратното, когато се качвате на лед, просто ритате върховете на обувката си в лед и направете свои собствени опори, докато вървите. По същия начин използвате ледените оси, за да създадете свои собствени "дръжки", така че буквално да се изкачите направо нагоре по лед.

Но тъй като цялото ти тяло се занимава с катерене и държиш полузащитни позиции, докато се изкачваш нагоре по леда, предизвикателството е интензивно и вероятно ще изпитваш спазми в предмишниците и телетата си. Вземете си време и вземете паузи, докато вървите. Катеренето е спортен отбор (трябва да имате партньор, който да ви закачи, докато се изкачвате), затова общувайте, спрете, когато имате нужда от почивка, и се насладете на преживяното.

5 - Колоездене с мазнини

Андрю Брет Уолис / Гети изображения

Не е нужно да се отказвате от колоезденето веднага щом студеното време удари, но може да се наложи да наемете или купите мотор, проектиран да поеме снега. "Мазнините велосипеди" се наричат ​​толкова заради големите гуми, с които са оборудвани.

"Красотата на маслените мотоциклети е, че гумите с по-големи размери позволяват на ездача да се разхожда по всички видове условия, включително на настилка, пясък, пътеки и дори сняг", казва Бен Поп, изпълнителен директор на организацията с нестопанска цел ски и открито, Американската фондация Birkebeiner. "През зимата ездата на времето е оформяла пътеки с едно трасе, замръзнали езера или пресен прах, мазни велосипеди са разширили сезона за колоездене и са добавили съвсем нов обрат при зимните приключения. Ако не искате да карате ски или снегоходки, това е още едно чудесно начин да се пресъздадете в открито море. "

В противен случай, ползите са за това, което бихте очаквали от тренировка за колоездене - ще се насладите на тежка тренировка на крака, като същевременно повишите сърдечната честота за някои кардио тренировки. Повечето магазини за велосипеди в студени райони могат да ви наемат с наем и да отговорят на всички въпроси, които имате, за да започнете.