Какво трябва да знаете за Oligonol

Олигонолът е вещество, извлечено от личи плодове. Известно е, че предлага антиоксидантни ефекти, олигонолът се предлага като естествено средство за решаване на редица здравословни проблеми. В допълнение, се казва, че олигонолът насърчава загубата на тегло и забавя процеса на стареене .

Употреби за олигонол

В алтернативната медицина, олигонолът е предназначен да помогне за лечение на следните здравословни условия:

Олигонолът също така се смята за помощ при профилактиката на рака, предпазва организма от негативните ефекти на стреса и потиска натрупването на коремна мазнина .

Предимства на Oligonol

Досега изследванията върху здравните ефекти на олигонола са ограничени. Има обаче някои доказателства, че олигонолът може да предложи определени ползи. Ето няколко основни констатации от наличните проучвания:

1) Възпаление

Предварителните проучвания показват, че олигонолът може да помогне за намаляване на възпалението, свързан със стареене биологичен процес, свързан с развитието на много заболявания.

В малко проучване, публикувано в изследването и практиката по хранене, изследователите разпределят 19 здрави млади мъже на четири седмици лечение с плацебо или хранителна добавка, съдържаща олигонол. В края на проучването, тези, лекувани с олигонол, показват значително по-голямо намаление в няколко маркера на възпалението (в сравнение с групата на плацебо групата).

В допълнение, олигонолът изглежда намалява нивата на стресовия хормон кортизол.

2) Затлъстяване

Няколко проучвания на животните показват, че олигонолът може да предложи ефекти против затлъстяване. В проучване от 2009 г., публикувано в изследването за фитотерапия, например, тестове върху плъхове разкриха, че приемът на олигонол може да спомогне за стимулиране разграждането на мазнините.

3) Диабет

Олигонолът може да помогне за предпазване от определени усложнения, свързани с диабета, според изследванията на животните. Изследване от 2010 г., публикувано в Британския журнал за хранене, установява, че олигонолът спомага за намаляване на увреждането на бъбреците при диабетни мишки, докато едно проучване от същия дневник от 2011 г. сочи, че олигонолът спомага за предпазване на диабетните мишки от увреждане на черния дроб.

4) Грип

Олигонолът може да помогне за борба с грипа, предлага проучване от 2010 г., публикувано в Phytomedicine. В лабораторни експерименти учените открили, че олигонолът може да помогне да се попречи на растежа и разпространението на грипния вирус.

5) Рак

Олигонолът може да притежава противоракови свойства, според предварителното проучване, публикувано в изследванията на фитотерапията през 2009 г. При тестове върху мишки авторите на изследването демонстрират, че олигонолът може да помогне да се спре меланомът от разпространение в други органи.

Уговорки

Поради липсата на научни изследвания малко се знае за безопасността на дългосрочното използване на добавки, съдържащи олигонол.

Важно е да имате предвид, че добавките не са тествани за безопасност и хранителните добавки са до голяма степен нерегулирани. В някои случаи продуктът може да доставя дози, които се различават от определеното количество за всяка билка. В други случаи, продуктът може да бъде замърсен с други вещества, като например метали.

Също така, безопасността на добавките при бременни жени, кърмачки, деца и тези с медицински състояния или които приемат лекарства не е установена. Трябва да научите как да използвате безопасно добавките.

Къде да го намерите

Широко достъпни за покупка онлайн, добавки, съдържащи олигонол, могат да бъдат намерени в много магазини за натурални храни и в магазини, специализирани в хранителни добавки.

Използване на Oligonol за здраве

Поради ограничените проучвания е твърде рано да се препоръча олигонол като лечение за всяко състояние. Важно е да се отбележи, че самолечението на едно състояние с олигонол и избягването или забавянето на стандартната грижа може да има сериозни последствия.

Ако обмисляте употребата на олигонол в лечението на дадено заболяване, уверете се, че се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете Вашия допълнителен режим. Самолечението и избягването или забавянето на стандартната грижа може да има сериозни последици.

Източници

"Олигонолът полифенол с ниско молекулно тегло от екстракт от плодове личи инхибира пролиферацията на грипния вирус чрез блокиране на зависимо от реактивно кислородно-зависимо ERK фосфорилиране." Phytomedicine. 2010 г., 17 (13): 1047-56.

Лий SJ, Chung IM, Ким Мо, Парк KD, Парк WH, Луна HI. "Инхибиране на белодробните метастази при мишки от олигонол". Phytother Res. 2009 Jul; 23 (7): 1043-6.

Ли ДЖ, Шин ЙО, Мин YK, Yang HM. "Ефектът на приема на олигонол върху кортизол и свързаните с него цитокини при здрави млади мъже." Nutr Res Практ. 2010 Jun; 4 (3): 203-7.

Noh JS, Kim HY, Park CH, Fujii Н, Yokozawa Т. "Хиполипидемични и антиоксидантни ефекти на олигонол, полифенол с ниско молекулно тегло, получен от личи плодове, върху бъбречно увреждане при диабетни мишки тип 2." Br J Nutr. 2010 Oct.104 (8): 1120-8.

Noh JS, Park CH, Yokozawa Т. "Лечението с олигонол, нискомолекулен полифенол, получен от личи плодове, отслабва диабетно индуцираното чернодробно увреждане чрез регулиране на оксидативния стрес и липидния метаболизъм." Br J Nutr. 2011 Oct.106 (7): 1013-22.

Ogasawara J, Kitajat K, Nishioka H, ​​Fujii H, Sakurai Т, Kizaki Т, Izawa Т, Ishida H, Ohno H. "Сравнение на ефекта на олигонола, нискомолекулната форма на полифенола, 3-галат върху липолиза в първични адипоцити на плъх. " Phytother Res. 2011 Mar; 25 (3): 467-71. doi: 10.1002 / ptr.3296.

Ogasawara J, Kitadi K, Nishioka H, ​​Fujii H, Sakurai T, Kizaki Т, Izawa Т, Ishida H, Ohno H. "Олигонолът, нискомолекулна форма на полифенол, получена от личи, повишава липолизата в първичните плъши адипоцити активиране на пътя ERK1 / 2. " Phytother Res. 2009 Nov; 23 (11): 1626-33.

Sakurai T, Nishioka H, ​​Fujii H, Nakano N, Kizaki T, Radak Z, Izawa Т, Haga S, Ohno H. "Антиоксидантните ефекти на нова полифенолна смес, произведена от личи плод, олигонол, превърната в нискомолекулна форма в адипоцити. " Biosci Biotechnol Biochem. 2008 Фев; 72 (2): 463-76.