Лесно Спанак Под Печене на яйце

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 95

Мазнини - 7 гр

Въглехидрати - 3g

Протеин - 5g

Общо време 25 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 15 мин
Сервирания 4

Диетолозите обичат да наричат спанак и други листни зеленчуци "хранителни енергийни растения", поради голямото разнообразие от хранителни вещества, които предлагат - витамини А, С, К, магнезий и фолат , само за да назоват няколко. Натрупването на такива храни се препоръчва в повечето диети, особено здравословни. Те ви помагат да получите това, което тялото ви трябва да функционира правилно. Магнезият, например, е от съществено значение за нормалния сърдечен ритъм и може да помогне за намаляване на кръвното налягане, докато витамините от витамините като фолиева киселина играят роля при облекчаване на риска от сърдечносъдови заболявания.

Предизвикателството за повечето хора непрекъснато се радва на тези храни, без да се отегчава. Когато сте над парапет спанак и спанак салати, опитайте се да включите спанака в забавно, творчески рецепти като мини quiches , чубрица купи и невероятно лесен тиган се пече като този.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте зехтина в малък тиган при средна температура.
  2. Добавете лука и гответе докато леко карамелизирате, от 4 до 6 минути. Разбъркайте от време на време, за да предотвратите изгарянето.
  3. Докато лукът се готви, разбъркайте заедно яйца, куркума, сол и черен пипер в купа и оставяйте настрана.
  4. Когато лукът е готов, добавете спанака, кориандъра и копъра. Разбърква се добре с лука и оставяйте готвене, докато не изсъхне.
  5. Изсипете яйчната смес равномерно върху спанашката смес и покрийте ястието здраво с капак. Оставете готвене за още 6 до 7 минути, или докато яйцата се покачат и се закрепят.

Варианти и замествания на съставките

Всички тъмни зелени зеленчуци са хранителни мощности. Можете лесно да използвате фино нарязан кайле или швейцарски чирд на мястото на спанака тук.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте парче от тази рецепта заедно с пиле или сьомга на скара за пълноценно хранене. Нагоре с малко горещ сос за удар с добавен вкус.

Вероятно ще имате яйца и лук на ръка най-много дни. За един прост здравословен ден след дълъг ден запазвайте и замразения спанак. Изпуснете копъра и кориандъра и го пригответе, поднесено с парче пълнозърнест хляб, вместо да поръчате.