Пролетна зеленчукова салата Quinoa

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 265

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 37гр

Протеин - 10 гр

Общо време 15 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 5 мин
Сервизи 2

Яденето на повече пълнозърнести храни и зеленчуци е чудесен начин да намалите артериалното си налягане. Цели зърна като кафяв ориз, quinoa, farro и овес съдържат много здрави сърдечни влакна, които помагат за понижаване на кръвното ви налягане. Разнообразието от зеленчуци осигурява ниско кръвно налягане, понижаващо фибри, калий и магнезий. Тази салата съдържа както за опаковане на здрав удар тази пролет!

Възползвайте се от многото пресни зеленчуци, предлагани по това време на годината, в една вкусна зелена салата Quinoa, която е толкова лесна за приготвяне, колкото и вкусна. Просто озарявайте аспержите и грахът едновременно и смесвайте с останалите съставки. Лимоновата винегрет съдържа само 3 съставки и няма сол, така че е много по-добре за сърцето ви, отколкото бутилирани салатни превръзки.

Съставки

подготовка

  1. Поставете аспержите и грах в малък тиган или тенджера и покрийте с вода. Довежда се до леко кипене и готвене, докато аспержите са ярко зелени, около 1 минута. Незабавно отстранете от топлината, изцедете и поставете аспержи и грах в ледена водна баня, за да спрете готвенето. Оставете да изстине и изцедете.
  2. В голяма купа хвърляйте охладени аспержи и грах, киноа, рукола, репички и мента.

  3. В малка купа смесете заедно лимонов сок, зехтин и черен пипер. Изсипете салата и хвърлете я. Охладете, докато сте готови да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате всяко варено цялото зърно, като например Farro или кафяв ориз, на мястото на quinoa.

За допълнителен протеин добавете едамаме, нахут или пиле на скара.

Съвети за готвене и сервиране

Направете голяма партида quinoa в началото на седмицата, за да направите рецепти като този още по-опростен.

Тази ярка пролетна салата е идеална за опаковане за обяд. Вкусовете се смесват още повече, тъй като се оставят в хладилника за една нощ. Можете също да сервирате тази салата заедно с любимата си пиле или риба на скара за лека пролетна вечеря.