Здравословна рецепта Pina Colada

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 221

Мазнини - 3g

Карби - 25гр

Протеин - 1g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Всички сме чували, че "пина колада е като тропическа ваканция в чаша." Това може да ни накара да се чувстваме като на плажа някъде със стоманени барабани на заден план, но не трябва да ни накара да се чувстваме виновни, защото сме достигнали ежедневния прием на калории само с няколко глътки.

Типичната пина колада е заредена със захар благодарение на крема от кокос и сок от ананас. Но има начини да се постигне същото ниво на сладост, без всички добавени калории. Тази рецепта минимизира захарта, като замести консервирания сок от ананас с пресен ананас и намали количеството крем от кокос. Също така, като използвате замразен ананас, можете да намалите обратно леда и да създадете по-дебел, богат коктейл. Разбира се, можете да създадете "девствена" версия, като пропуснете рома.

Съставки

подготовка

  1. Поставете всички съставки в миксер и сместа, докато се напълнят.
  2. Ако искате незамразен вариант, поставете съставките в шейкър за коктейли, разклатете и издърпайте леда.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Обикновено пина колада се прави с бял ром, но тази по-лека версия работи добре с комбинация от бял и тъмен ром.

Когато става дума за течен кокос, има три различни продукта: кокосово мляко (кокосова пулпа, смесена с вода и напрежение), кокосов крем (по-богата на кокосово мляко, произведено с по-малко вода) и крем от кокосов орех кокосово мляко и захар).

Кремът от кокосов орех е изборът, когато става дума за коктейли, но ако искате да опитате нещо с малко по-малко захар, можете да използвате кокосов крем - то просто не може да вкуси толкова сладко.