Внимание при подправки, докато се опитвате да отслабвате

Чудите се защо натрупвате тегло (или не губите), когато сте толкова внимателни за това, което ядете? Обърнете внимание на порциите, като сервирате сами сутрин зърнените храни, оглеждате пилешкото си пиле по време на обяд и ядете само половината от вкуса си в ресторанта и все пак не постигате голям напредък по скалата.

Дайте си проверка на подправките!

Използвате ли много майонези на вашия сандвич, наливате куп мляко и захар в кафе, удавяте салатата си в дресинг и зареждате морковите си с гуакамол? Ще се изненадате колко бързо тези неща се добавят, дори когато става дума за по-здрави подбор, като гуак.

Обърнете внимание по-долу на някои от по-калорични подправки (калории са изброени на ниво супена лъжица), за да получите представа къде може да се прекалява. Имайте предвид, че в някои случаи бихте използвали повече от една супена лъжица, така че трябва да умножите номера по-долу по броя на порциите, които обикновено използвате, за да получите по-точна оценка.

Ако не държите дневник за храна , сега може би е време да опитате. Не е нужно да влизате безкрайно - един типичен ден или два може да бъде достатъчен, за да ви убедят къде тези допълнителни калории се промъкват в диетата ви. Да не говорим, актът на просто запазване на списанието за храна често е достатъчен, за да ви помогне да затегне менюто си, защото автоматично ставате по-наясно с това, което поставяте в устата си.

Всъщност изследванията показват, че хората, които проследяват приема на храна, губят повече тегло от тези, които не го правят.

Ако подправките наистина са виновни, лесно можете да правите интелигентни (и вкусни) суапове. Ето няколко вкусни, по-нискокалорични идеи, които може да искате да опитате:

По-лесен начин да обличате зелените си

Ранчният дресинг е изключително популярен начин да се облече салата - но също така работи като вкусно напояване за зеленчуци. Опитайте да направите свой собствен у дома и да извлечете ползите от по-малко калории и натрий. Излишъкът от натрий е проблем, защото може да увеличи кръвното налягане и може да доведе до подуване на корема.

Тример за подстригване на чипове

Разбира се, гуакамолът е натоварен със здравословни мазнини, но също така е доста калоричен. Намерих начин да се наслаждавам на същия богат вкус, но за половината от калориите. Нарича се Salsa-Mole: Просто съчетайте еднакво количество гуак с еднакво количество салса. Можете да се насладите на чаша ¼ за само 55 калории.

По-диетично потапяне

Заквасената сметана дава глътки хубава, кремообразна консистенция, но също така може да предотврати всякакви спадове на скалата. Разменете мастната съставка и я заменете с немаслено гръцко кисело мляко, което е много по-ниско в калории и по-високо в протеините.

По-тънък сандвич

Можете да използвате лек майост на вашите сандвичи като лесен начин да си спестите някои калории.

Или можете да опитате тази вкусна алтернатива: хумус. Изработена от пюре от нахут, това лечение осигурява доза от фибри и протеини. Освен това, това е многостранно; можете също да се насладите на това като натопи с зеленчуци.