Спанак и Quinoa закуска Mini Quiche рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 132

Мазнини - 8 гр

Carbs - 5g

Протеин - 10 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 20 мин
Сервира се 9 мини сериали

Тези малки quiches са здравословна, пълна закуска опция, която може да бъде направена преди време. Те замръзват добре и могат да бъдат с микровълни от замръзнали. Попийте един в микровълнова печка и закуската е готова за около една минута. Колко бързо е това? Използвайте въображението си, за да излезете с вариации.

Съставки

подготовка

  1. Предварително загрявайте фурната до 350 F. Поставете 12-чаена чаша кифла на ръка.
  2. В малка тенджера с капак комбинирайте киноа и вода. Покрийте, затоплете и намалете топлината до кънки. Гответе, докато водата се абсорбира предимно от 12 до 13 минути. Извадете от топлина и оставете покрита за 3 до 4 минути. Отстранете капака, пух и охладете.
  3. Докато киноа се готви, поставете замразения спанак в малка купа с микровълнова фурна и гответе с висока мощност само докато се размразят, 1 до 1 ½ минути. Натиснете надолу спанака с лъжица и излейте излишната течност. Разпръснете спанака в купата, за да ускорите охлаждането.
  1. В средна купа разцепете яйцата. Добавете мащерка, градински чай, сол, черен пипер, кренвирши и микс. Смесете в варени quinoa, канадски бекон, спанак и сирене.
  2. Намажете 9 чаши чаша кифла много щедро с печен спрей или масло. Използвайте супата или голяма лъжица, за да разделите сместа в чашките за кифла, като ги напълнете до 1/8 инча под горната част. Печете в средата на фурната, докато се поставят quiches и леко златист около ръбовете, 18-20 минути. Извадете от фурната и ги оставете да се охладят в тенджерата в продължение на 10 минути. Дръжте ножа около ръба на всяка кифла, за да разхлабите, а след това да сервирате.

Вариации и замествания

Използвайте пресен спанак на мястото на замразен спанак. Микровълнова печка с висока мощност от 1 до 1 ½ минути, докато не изсъхне. Изтеглете излишната вода и леко нарязайте.

Използвайте шунка или панцета вместо канадски бекон.

Съвети за готвене и сервиране

За да предотвратите прилепването на кишките към кифла, изпържете печенето много внимателно със спрей за печене непосредствено преди да го напълните.

Ако е направено преди време, задръжте пръст по краищата, за да нанесете вътрешната част на чашите преди пълнене, тъй като маслото може да се уталожи в дъното, докато правите подготовката.

Използвайте чаша замразен нарязан спанак, а не замразените спанак блокове; това улеснява премахването само на количеството, което ви трябва от опаковката.

Замразете допълнително quiches върху фолио облицована лист. След като бъдат замразени, ги поставете в херметически затворен контейнер и ги съхранявайте във фризера, докато не се наложи.