Свещник без глутен

Доверете се на тези бонбони, когато сте на диета без глутен

Грахът обикновено се прави с краставици, оцет и подправки. Само няколко торта, продавани в Съединените щати, съдържат глутенови съставки, но това не означава, че можете да приемете, че всяка закуска, която купувате (или която се появява на вашия безглутенов хамбургер ) е безопасна за диета без глутен.

Някои от най-популярните бисквитки не се считат за безглутенови от техните производители, или защото не знаят дали всичките им съставки са безопасни, или защото натрупванията са изложени на риск от кръстосано замърсяване с глутен при преработката.

И така, какви марки бонбони да купувате, когато сте без глутен?

Тези 10 бисквитки посочват, че всички или някои от продуктите им са без глутен:

Много от тези марки също правят удоволствието, което е без глутен (вкуса и туршия споделят много от същите съставки, в края на краищата).

Имайте предвид, че повечето видове туршии включват оцет. Въпреки че експертите твърдят, че дестилацията елиминира глутена, някои хора с чувствителност към цьолиакия и чувствителност към глутен, които не са целилак, реагират на дестилиран оцет, произведен от глутенови зърна.

Ако сте човек, който реагира на оцет, произведен от глутенови зърна, потърсете или туршии, направени с оцет без глутен (Best Maid и McClure's са две марки), или за натурално ферментирала туршия, която използва сол вместо оцет (Bubbie прави това).

Списъкът по-долу на марки орех описва източника на оцет, когато е възможно.

Без глутен марци

Ето най-големите компании, продаващи различни видове туршии в Съединените щати, плюс това, което всяка компания казват за статута си без глутен:

Словото от

Майките, които срещате извън Съединените щати, особено в Обединеното кралство и Европа, са много по-склонни да съдържат глутенови съставки, обикновено под формата на малцов оцет (малцът обикновено се произвежда от ечемик, който е един от основните глутенови зърна) ,

Например, туршия Plowman (популярен подправка в Обединеното кралство) често съдържа оцет от малц. Бъдете наясно с това, когато пътувате, или когато купувате интересни оризовки онлайн.

Също така е възможно да направите кисели краставички у дома, като използвате свои собствени съставки, които не съдържат глутен. Тези видове кисели краставички се наричат ​​лакто ферментирали кисели краставички и не се използва оцет. Вместо това, те използват солен разтвор (солена вода). Лакто-ферментиралите туршии отнемат няколко месеца, за да ферментират, но хората, които ги карат да се закълнат, че са най-добрите кисели краставички.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.