Пиле с ниско съдържание на натрий на скара и доматено шушулче

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 228

Мазнини - 10 гр

Карби - 7гр

Протеин - 27г

Общо време 40 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 25 мин
Сервирания 2 (по 2 шишчета)

Когато хората мислят за здравословно хранене, често наричат ​​пиле на скара на легло от суха маруля. Докато обикновената стара пиле на скара ден след ден със сигурност е скучна, яденето на здравословна вечеря не трябва да бъде.

Тази рецепта за пиле на скара е пълна с вкусен вкус благодарение на сос "Химичкири", зелен сос от билки, масло и оцет. Първоначално е от Латинска Америка и се сервира заедно с пържола или пиле на скара. Chimichurri е чудесен начин да се подправят здравословно хранене без добавяне на прекалено много натрий. В тази рецепта оставих солта, но никога няма да я пропуснете с толкова много вкус от пресни билки, подправки, оцет и чесън.

Пилешки шишчета на скара са забавни, за да се направят на скара, когато времето е хубаво, но можете също да ги направите вътре на скара тиган. Обичам да използвам черешови домати, но добавете всякакъв вид зеленчук, който имате на ръка. Това ястие прави чудесно висококачествено, нисковъглехидратно ястие, което е лесно и вкусно! Сервирайте я със зелена салата и кафяв ориз или черен боб, за да завършите храната.

Съставки

подготовка

  1. Направете сосът chimichurri. В блендер или кухненски робот комбинирайте съставки за сос хихичюри (всичко, с изключение на пилешкото и черешовите домати) и сместа до гладка.
  2. Нарежете пилешки гърди в 1-инчови кубчета. Поставете в торбичка с цип и половина от сос "Химичурри". Нека мариновайте в хладилника за 20-30 минути. Ако използвате дървени шишчета, използвайте това време, за да накиснете шишчета във вода.
  3. Сложете пиле на метални или дървени шишчета, променяйки се между пилешки кубчета и домати.
  1. Загрейте грил или скара на средно висока температура. Спрей с маслени шишчета и швейцарски шкафове 2 до 3 минути на страна. Намалете топлината до ниска или преместете шишките до горната част на скарата, докато завършите готвенето, за около 10 до 15 минути. Пилето трябва да достигне вътрешна температура 165F.
  2. Сервирайте шишчета с останал сос от шишюри.

Варианти и замествания на съставките

Ако нямате оцет от червено вино, почти всеки оцет ще направи. Бял балсамов или ябълков оцет работи добре, или в щипка, просто добавете допълнителен лимонов сок.

Опитайте с добавяне на други зеленчуци, като гъби, звънец или тиквички, към шишките си за допълнителен вкус и за опаковане на повече влакна.

Нагласете натрошената червена чушка на желаното ниво на подправка.

Съвети за готвене и сервиране

Докато пилешките маринати, поръсвате малко кафяв ориз или quinoa или загрявате кутия с ниско натриев черен боб. Тези шишчета също се сдвояват добре със зелена салата.

Внимателно плъзнете пилешкото и домати от шушулките, за да избегнете разбиването на домати.