Китайски хранителни факти: избор на меню и калории

Най-добри и най-лоши избори за здравето в китайски ресторанти

Можете ли да разберете най-добрите здравословни китайски хранителни опции, когато сте в любимия си ресторант? Или може би искате да готвите китайска храна у дома. Знаете ли коя китайска храна е най-здравословна за приготвяне? Ако сте на диета, за да подобрите здравето си или да отслабнете , използвайте това ръководство, за да изберете нискокалорична китайска храна у дома или извън града.

Анализиране на китайското меню

Ако сте в местния китайски ресторант, отделете време, за да оцените менюто, преди да поръчате.

Често има страници и страници с избор, а имената на храните не винаги са познати. Ако не разпознавате определени съставки или методи за приготвяне, не забравяйте да помолите сървъра си да получи важна хранителна информация, преди да вземете окончателно решение.

Можете също така да поискате храненето ви да бъде съобразено с вашите хранителни нужди. Поискайте предястия или предястия да бъдат персонализирани така, че да включват по-сушени зеленчуци или цели зърна. Посъветвайте се за сосове отстрани или за висококалорични, висококалорични странични чинии, които да бъдат заменени с богати на фибри зеленчуци или слаби протеини. Ако се опитвате да намалите съдържанието на нишестени въглехидрати, поискайте кафяв ориз вместо бял ориз. Кафяв ориз предлага по- диетично фибри, които могат да ви помогнат да се чувствате пълноценно да ядете по-малко .

Най - популярна китайска храна

Chow Mein Nutrition Факти
Сервизен размер 1 чаша (45 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 237
Калории от мазнините 125
Общо мазнина 13.8g 21%
Наситена мазнина 2g 10%
Полиненаситена мазнина 7.8гр
Мононенаситена мазнина 3.5g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 198 mg 8%
Калий 54 мг 2%
Въглехидрати 25.9g 9%
Диетични фибри 1.8гр 7%
Захар 0.1g
Протеин 3.8g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 1% · Желязо 12%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Chow mein е едно от най-популярните ястия в менюто на китайски ресторанти, особено в САЩ. Chow mein е пържено яйце пържено яйце. Често се разбърква пържено месо или зеленчуци, които се добавят към чинията.

Калориите в Chow Mein не са много високи (както е посочено на етикета Nutrition Facts), но имайте предвид, че броят на калориите и мазнините е за една чаша.

Дините често ядат две или три чаши, когато вечерят в китайски ресторант в семеен стил.

Яйце ролки са друг популярен китайски елемент от менюто. Храненето за яйчни ролки ще варира в зависимост от това как са приготвени. Пържените яйчени рула със свинско или скариди могат да осигурят 100-200 калории на ролка. Обаче хайверът за оризова хартия на пара е вероятно да осигури по-малко от 100 калории на ролка.

Най-здравословните опции в китайското меню

Здравословен избор на китайски храни ще включва много зеленчуци с пара, като броколи или грахови шушулки и бульон. Някои от най-популярните здравословни продукти на китайското меню включват:

Най-малко здравословни варианти на китайското меню

Въпреки че много традиционни китайски храни са здрави, някои не са. Храните, които са пържени или покрити със сладки или кремообразни сосове, вероятно са с високо съдържание на мазнини, високо съдържание на захар и високо съдържание на калории. Винаги можете да поръчате тези храни и да опитате да ядете само малка порция , но това може да е трудно в китайски ресторант, защото храната често се обслужва в семеен стил.

Ако се опитвате да подобрите диетата си или да отслабнете, може да искате да ограничите или избегнете тези елементи от менюто:

Ако се опитвате да ограничите приема на сол, трябва също така да попитате вашия сървър за препоръки. Много китайски храни (особено китайската храна за изпичане) се приготвят с много натрий.

Здравословни китайски храни за готвене у дома

Ако обичате китайската храна, ще спестите калории и пари, ако го приготвите вкъщи.

Когато избирате здравословна китайска рецепта за храна, можете да контролирате съставките и дори да замените съставките, за да намалите съдържанието на мазнини и калории.

Опитайте някоя от тези рецепти у дома.

Не забравяйте, че няма значение къде изберете да ядете, ако искате да се насладите на здравословно китайско ястие, контрол на порциите и избор на интелигентна храна, правят всичко различно.