Комфорт чай Ползи и странични ефекти

Is Comfrey корен безопасен или здрав?

Comfrey чай е билков чай ​​с дълга история на употреба. Обаче кореновите листа и коренните коренови продукти пораждат опасения пред здравните агенции, тъй като кофре съдържа химически вещества, наречени пиролизидинови алкалоиди (ПА), които могат да бъдат вредни. Поради тази причина е умен да бъдете предпазливи при пиене на чай или при използване на други продукти.

Какво е чайът Comfrey?

Свежият чай се прави с помощта на листата на Symphytum officinale или обикновена кофрейска растителност.

Многогодишното растение е местно за Европа, но също така расте в широко разпространени в Западна Азия, Северна Америка и Австралия. Кофрето растение има черен, като ряпа корен, а листата често се описват като космати, бодливи и широки. Растението също добива, което носи малки лилави или кремави цветя.

Comfrey е известен също като задника ухо, черен корен, червенокоса, смачкан, коварен, хлъзгав корен или стена.

Comfrey чай има дълга история на употреба като лечение на болки и болки. Традиционно наречен " knitbone" или " boneset ", чайът се използва от древни гърци и римляни, за да лекува наранявания след лошо падане или злополука. Въпреки това, през последните години, поради опасения за безопасността, повечето потребители използват външно само кофрей.

Докато можете да направите чай с овесени ядки у дома, здравните специалисти не съветват да пиете чая. Поради тази причина някои от любителите на билковата терапия правят чай с овесени ядки, оставя се да се охладят и се прилагат локално върху кожата или върху участъци от тялото, където има болки и болки.

Comfrey чай ползи за здравето

Обезкостените корени и орехови листа са широко популяризирани поради дългогодишната употреба на билката. Тези слухове включват:

Не е ясно дали кофре може действително да осигури тези предимства. Няма силни научни доказателства, потвърдили тези ползи при хора. Според Мемориал Слоун Кетеринг Рак Център (MSKCC), коренът корени и кофре листа съдържат мощни вещества, които могат да повлияят на вашето здраве.

"Comfrey съдържа две вещества, за които е установено, че са биологично активни при лабораторни тестове: алантоинът кара клетките да увеличават скоростта, с която се разделят, а розмариновата киселина намалява възпалението и предотвратява увреждането на малките кръвоносни съдове в белите дробове.

Центърът за терапевтичен център за научни изследвания за природната медицина съобщава, че коферът, прилаган локално, може да бъде ефективен за лечение на болки в гърба, остеоартрит или навяхвания. Въпреки това, MSKCC, заедно с други добре уважавани здравни агенции, съветват срещу употребата на кофре, поради сериозни опасения за здравето.

Зачервяване на чайните рискове и нежеланите реакции

Базата данни за природната медицина предполага, че кофрей е вероятно безопасен за повечето хора, когато се прилага върху ненарушена кожа в малки количества за по-малко от 10 дни.

Но те добавят, че кофрето е вероятно опасно, когато се приема през устата или когато се прилага върху счупена кожа. Те също така съветват бременни или кърмещи жени да избягват използването им локално или през устата.

През 2001 г. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) посъветва производителите на добавки да извадят от пазара продукти, съдържащи кофре. В докладите, подадени с Базата данни за отровни растения, агенцията заявява, че "редовното използване на кофрей като част от диетата или за медицински цели може да бъде потенциален риск за здравето в резултат на наличието на естествени пиролизидни алкалоиди".

По-специално, кофрей съдържа съединения, които са токсични за черния дроб и могат да причинят увреждане на черния дроб и / или рак.

Словото от

Ако сте преживели падане, счупена кост или страдате от мускулни болки и болки, може да се изкушите да се възползвате от предимствата на плодовете. Възможно е използването на кофре на кожата ви да даде известно облекчение, но има и възможност, че тя изобщо няма да облекчи и може да причини вреда.

Поради тези причини може да е по-умен да работите с вашия доставчик на здравни услуги, за да излезете с по-безопасно решение. Има много лечения за болки в гърба и мускулни болки, които се подкрепят от научни изследвания и имат по-малко странични ефекти.

> Източници:

> Кофре. Мемориален център за ракови заболявания Sloan Kettering. Интегративна медицина. За Билки и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/comfrey

> Кофре. Мичиганска медицина. Университет на Мичиган https://www.uofmhealth.org/health-library/d04502a1

> Кофре. Пен Хърши. Медицински център Милтън Хершей. http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productId=107&pid=33&gid=000234

> Кофре. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=295

> Стайгър, Кристиане. Comfrey: Клиничен преглед. Изследване на фитопатерапията . Февруари 2012. https://doi.org/10.1002/ptr.4612