Как да намалите калориите в

Gravy е съществена част от много празнични ястия . Но ако се опитвате да отслабнете, може да искате да си направите домашна работа, преди да излеете соса в храната си. Повечето рецепти сос са с високо съдържание на калории. Има няколко интелигентни начина, обаче, за намаляване на калориите в сос.

Калории в Грей

Има само 20 калории в без мазнини пуешко сос, подготвено от компании като Campbell's или Heinz и около 30 калории в редовния си турски сос.

Това не звучи много зле, нали? Уловът е, че една порция сос е само 1/4 чаша. Повечето от нас не измерват сос, преди да го излеем върху храната. Лесно е да се консумира повече от една порция.

Крем сосът ще има повече калории в него. Приготвеното сос от сметана има 45 калории на 1/4 чаша. Салата от наденички е дори по-висока в калории, при 70 на 1/4 чаша.

Калории в домашно гробище

Направите ли сос у дома? Има само 15 калории на 1/4 чаша, ако направите стандартна рецепта за сос със склад, брашно и вода. Но това е мястото, където броят на калориите със сос може да стане трудно. Много традиционни рецепти за сос изискват масло и тиган. Ако добавите тези мастни съставки, броят на калориите се увеличава в зависимост от това колко добавите. Според някои изчисления броят на калориите е между 45 и 50 калории за сервиране от 2 унции.

Намиране на нискокалорична гроздова рецепта

Ако искате да се насладите на сос с яденето на благодарността, направете го у дома си.

Има няколко добри рецепти, които намаляват количеството мазнини и калории в завършения сос. Ето съвети за намиране на рецепта по-ниска в калориите:

Намаляване на мазнините и калориите в домашно гробище

Когато направите домашно приготвено сос, използвайки тиган, можете да намалите калориите, като елиминирате повечето мазнини. Ако сте свикнали да правите сос с брашно, мазнината, комбинирана с брашното, прави удебелената роуз. Вместо това можете да запазите вкуса на месото и да използвате царевично нишесте като сгъстяващ агент.

> Източник:

> USDA хранителни композиционни бази данни. Министерство на земеделието на Съединените щати.