Без глутен Worcestershire Sauce Списък

3 най-добри марки Worcestershire сос за без глутен ядат

Лесно е да се намери сос Worcestershire без глутен. Lea и Perrins, най-популярната марка, са безопасни за тези, които ядат без глутен и има няколко други избора, включително и този, който е без глутен и вегетариански (повечето сосове Worcestershire съдържат аншоа, което означава, че те не са вегетарианци или веган).

Въпреки това, повечето сосове Worcestershire, продавани в Съединените щати, не се считат за безопасни за диета без глутен.

Има три марки, които са безопасни. Глутен без Worcestershire сосове марки включват:

Сортът Worcestershire получава своя отличителен вкус от тамариндското дърво, което произвежда шушулки, които се използват в кухни по целия свят. Въпреки това, той обикновено получава своя отличителен тъмно кафяв цвят от соев сос, и че често не е без глутен. Соевият сос най-често е проблематичната съставка в сос Worcestershire.

Ето защо не можете просто да консумирате всяка марка сос Worcestershire и да приемете, че е добре, защото шансовете са добри, че ще включва соев сос на база пшеница. Прочетете за най-добрите сосове Worcestershire, които да купите, когато следвате диета без глутен.

Безглутеновият сорт Worcestershire Sauce Brand List

Ето списъка с марките сос Worcestershire, предлагани в Съединените щати, плюс това, което техните компании трябва да кажат за техния статут без глутен:

Словото от

Ако търсите великолепен сос Worcestershire, който ще намерите във всеки хранителен магазин, вие сте в безопасност с Lea и Perrins Original, които се считат за без глутен. Ако предпочитате вегетариански сос, The Wizard's е най-добрият ви залог.

Важно е да се отбележи, че сосът Worcestershire в други страни - особено в Обединеното кралство и Европа - често съдържа глутен под формата на оцет от малц. Трябва да избягвате соса Worcestershire при пътуване (и за съжаление, други подправки, като например удоволствие и кисели краставички), освен ако не знаете със сигурност, че малцът оцет не е бил използван.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.