Салати обличане Хранене факти

Калории в салата дресинг и техните ползи за здравето

Целта на салатно превръзката е да подобри вкуса на съставките в него. Това не е предназначено да удави салата или да я надвие. Много пъти, салата превръзка е прекалено използвана и може да увеличи калориите на храна значително. Ключът към използването на салатен дресинг е да изберете правилния вид и да запазите частите си контролирани.

Има два основни вида превръзки: онези, които са на основата на масло (винегрет) и тези, които са на кремообразна основа, обикновено направени с майонеза, заквасена сметана, кисело мляко или мътеница.

Превръзките могат да бъдат ароматизирани, като се използват различни съставки, включително различни видове оцет, билки, шалот, лук, подправки, горчица и захар.

Балсамов винегрет хранене факти
Размер на сервиране 1 Сервиране, около 2 супени лъжици (100 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 60
Калории от мазнини 41
Общо мазнини 4.5g 7%
Наситена мазнина 0.5g 3%
Натрий 350 mg 15%
Въглехидрати 2g 1%
Захар 4g

* Въз основа на диета с 2000 калории

Калориите и съдържанието на мазнини ще варират значително в магазина, купени салатни превръзки. Стремете се да запазите частта си до около една сервиса или две супени лъжици салатно одеколонче. Този конкретен салатен дресинг, балсамов винегрет, е по-нисък в калориите от другите сортове, съдържащ около 60 порции.

Имайте предвид, че има високо съдържание на натрий. Когато търсите салатен дресинг, търсете тези с най-малко натрий. Намерете около 250 мг или по-малко натрий на порция.

Най - здравата салата

Обикновено най-здравословните салатни превръзки са тези, които са на основата на масло, тъй като тези видове превръзки се правят със здравословни сърдечни мазнини, като зехтин , ядки и рапично масло.

Въпреки това, тъй като стандартното съотношение към получаване на винегрет е три части масло от една част оцет, дори най-здравословните салатни превръзки са с високо съдържание на калории. Поради това е важно да продължите да сервирате на една порция.

Когато е възможно, направете своя собствена превръзка, така че да можете да контролирате мазнините, калориите и натрий.

Ако правите вашето облекло у дома, можете значително да намалите съдържанието на натрий чрез ароматизиране с лимон, малко количество портокалов сок или оцет от ябълков сайдер. Можете също така да добавите чесън, кренвирши или шалот за добавяне на вкус и намаляване на съдържанието на маслото, така че калориите да са по-ниски.

Когато правите свой собствен дресинг, не забравяйте да я разбъркате непосредствено преди употреба, за да се уверите, че съставките са емулгирани заедно. Ако просто обличаш една част от салата, се стреми да запазиш маслото си на една или две чаени лъжици и да го разбъркаш с любимия си вид оцет.

Можете също така да намалите калориите, изразходвани за превръзка, като закупите тези превръзки, които имат шпатули. Или натопи си салата във вашата част на дресинг, вместо да се налива превръзка над вашата салата, за да намалите приема на калории.

На магазина са закупени салатни превръзки, някои от долните калории, които са на базата на масло, са тези, които са обозначени като светлина . Обикновено тези видове превръзки ще имат вода като първа съставка. Те включват лек балсамов и лек италиански. Винаги четете етикетите, защото тези видове превръзки може да имат повече натрий и захар. Избягвайте тези, които имат висококачествен фруктозен царевичен сироп . Вместо това е по-добре да изберете пълна мазнина версия и да намалите частта си.

Другите най-добри избори са: балсамов винегрет, италиански, червен винен винегрет, ябълково винено грозде и хербед винегрет.

Най-здравословните варианти за салатно облекло

Най-здравословните салатни превръзки са тези, които се приготвят с добавена захар, заквасена сметана, майонеза и яйчен жълтък. Тези видове превръзки са богати на калории, добавена захар и наситени мазнини. Те могат лесно да бъдат прекомерно консумирани и често могат да саботират здравословно хранене.

Някои от най-нездравословните салатни превръзки включват Кремообразен Цезар, Кремообразен италиански, Ранчо и руски дресинг. Например, в сравнение с бразилския винегрет, две супени лъжици от магазина, закупено от магазин Creamy Caesar, съдържат 170 калории и 18 грама мазнини, в сравнение с 90 калории и 9 грама мазнини.

Какво да търсите при закупуване на салата дресинг

Потърсете салатен дресинг, който има не повече от 100 калории (за предпочитане по-малко) в една сервирана супена лъжица. Това е приблизително същото количество калории в две супени лъжици масло.

Също така искате да намерите салатен дресинг с най-ниско съдържание на натрий. Съхранявайте купената салата превръзка може да е с високо съдържание на натрий, защото трябва да продължи дълго на рафта. Целта е да закупите превръзка, която има 250 mg или по-малко натрий (това може да бъде трудно да се намери, затова търсете най-ниската, която можете да намерите).

В допълнение, закупуване на салата превръзки, които са базирани на масло. Погледнете списъка с съставките и избирайте онези, които са направени с масло, като например растително масло или екстра virgin зехтин. Ако съставките са добавили мазнини като яйчни жълтъци, сметана или сирене , превръзката вероятно е много висока в калории.

Не е необходимо да купувате добавка за захар. Въпреки че този вид превръзка може да има най-малко количество калории и въглехидрати, той често се заменя с изкуствена захар и изкуствени аромати и не предлага здравословни мазнини, използвани при производството на други видове маслени превръзки. Нуждаем се от малко мазнини, за да абсорбираме мастноразтворимите витамини. Освен това, здравословните в сърцето мазнини, като зехтин, могат да помогнат за насищане и да имат благоприятно въздействие върху холестерола. Вместо това, за да намалите консумацията на калории, намалете количеството на винегрет, който използвате, за да обличате салатата си.

Също така не е необходимо да купувате обезмаслено или по-ниско съдържание на мазнини, тъй като тези видове превръзки обикновено съдържат повече захар и натрий - производителите се опитват да заменят вкуса, изгубен от мазнините и да го направят някъде другаде.

Здравословни начини да използвате салата

Използвайте салата дресинг пестеливо да мариновани пиле , пуйка или свинско месо . Или облечете салатата си леко с маслена основа, накиснете зеленчуците в малка сервираща или заместваща майонеза, масло и кремообразни сосове за дресинг на цели зърнени сандвичи и салати като риба тон или пиле. Можете да спестите калории и наситени мазнини по този начин.

Бъдете наясно с обслужването си и ако имате нужда от повече вкус, добавете допълнителен оцет, като ябълково вино, балсамово или бяло вино.

> Източник:

> Labensky, SR, Hause, АМ. На готвене: учебник с кулинарни основи. 3rd ed. Река Горна Садл, Ню Джърси: Prentice-Hall, 2003: 753