Малка тиква с тиквички

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 74

Мазнини - 5g

Въглехидрати - 4g

Протеин - 4g

Общо време 60 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 40 мин
Сервирания 8

Зеленчукови гарнитури са чудесен начин да се насладите на пресни продукти от пазара на земеделските стопани или да използвате реколтата. Но те също могат да бъдат натоварени със сметана и сирене за много тежка и висококалорична ястие.

За да направи тази рецепта за тиквички по-здравословна, вместо да добавя сметана към соса, тя се обогатява с домати, лук, чесън и билки. След това тиквичките са покрити с малко сирене. Може да забележите отсъствието на галета, което също помага за намаляване на калориите. За да се компенсира задачата на галактиката да попие част от течността, която зеленчуците отделят по време на готвене, тази рецепта изисква стартирането на готвене на по-висока температура, за да изсъхне малко, и после добавяне на последното на сиренето на върха в противен случай става твърде кафяв или дори може да се изгори).

Тази тиква рецепта тиквички работи добре с всякакъв вид тиквички или зелени летни скуош, включително комбинация от тикви.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400 F.
  2. Загрейте зехтина в средна тенджера. Задушете лука в маслото в продължение на 2 до 3 минути, след това добавете чесъна и гответе за още 30 до 60 секунди, докато чесънът е ароматен.
  3. Нарежете всеки домати на 3 до 5 парчета и добавете към маслото, заедно с билки, сол и черен пипер.
  4. Кук на средна температура, докато течността най-вече изчезна (но не изсъхне), като се разбърква понякога - трябва да излезете без около 1 чаша смес. Това трябва да отнеме около 5 до 10 минути.
  1. Междувременно, нарязайте тиквичките на филийки с дебелина около 1/4 инч. Те могат да бъдат или кръгли филийки, или на дължина. Вземете най-големите филийки и оформете дъното на 9x9-инчов или 8х8-инчов тиган или подобен размер.
  2. Разпространете около 1/4 от доматите върху тиквички (дори не се опитвайте да се разпространява равномерно, няма да работи), следвано от 1/4 чаша сирене.
  3. Продължете да покривате соса, тиквичките и сиренето. Тя трябва да излезе на 4 слоя, но ако само прави 3, просто се опитайте да разделите нещата относително равномерно. Не поставяйте последния слой сирене още.
  4. Печете за 20 минути. Нагоре с останалата част от сиренето, и намалете температурата до 375F. Печете около 20 минути или докато сиренето е златисто кафява.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Ако искате да намалите още повече мазнините, заместете нискомаслено или обезмаслено сирене. Просто имайте предвид, че когато отстраните мазнината, намалявате и способността за топене на сирената.