Пълнени дати 2 начина: сладък и пикантен снек

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 73

Мазнини - 5g

Карби - 7гр

Протеин - 2g

Общо време 5 мин
Подгответе 0 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 2 (по 2 дати)

В диетата си в средиземноморски стил сладките се консумират само в малки количества. Вместо това се набляга на избора на пресни или сушени плодове, които да се ядат след или между храненията. Датите са особено известни със сладкия си вкус и могат да се консумират или да се прибавят към салати, пилешко или оризово блюдо или да се накиснат и да се пресушат в паста, която да се използва при печене, да се разстила върху препечен хляб или да се разбърква в кисело мляко или превръзки.

Датите са добър източник на калий и фибри. Тази рецепта изисква дати на пълнене с високо съдържание на протеини и здравословни мазнини, съдържащи масло от слънчогледово семе или нискомаслено и високо протеиново козе сирене. Насладете се на пълнената дата или две преди или след тренировка, за да запазите енергията си здрава.

Заедно с храненето на здравословна диета, физическата активност в продължение на поне 30 минути на ден - независимо дали това означава приятна разходка, упражнения с висока интензивност или ежедневни дейности - може да играе роля в предотвратяването на рака и подобряване на качеството на живот на хората с рак.

Съставки

подготовка

  1. За да накарате слънчогледовото масло и семена дати: нарязане на цепнатина в датите с нож и изваждане на ямата. Сложете с 1.5 супени лъжици масло от слънчогледово семе на ден и поръсете с 1/4 чаена лъжичка слънчогледово семе на върха.
  2. За да накарате козе сирене и мед дати: изрежете прореза в датите с нож и извадете ямата. За нещастие с 1.5 супени лъжици меко козе сирене наведнъж и се накисвайте с 1/4 чаена лъжичка мед отгоре.

Варианти и замествания на съставките

Medjool дати са големи, полу-меки дати, които са много подходящи за пълнене и са широко достъпни в САЩ. Чувствайте се свободни да разклоните и да проучите други сортове дати, достъпни на местните Ви пазари.

Искате да подправите нещата? Добавете няколко вида канела или щипка прясно настърган джинджифил на слънчогледовите пълнени дати. Вземете ореха и добавете орех половината от козе сирене и плънка мед.

Ако не ви харесва козе сирене, можете да използвате твърд бял чедър, рикота сирене, или дори крема сирене като пълнене.

Съвети за готвене и сервиране

Тези дати са естествени пръст храни, което прави голяма закуска или парти апетит.

Напълнените дати са най-подходящи, когато се консумират веднага след или в рамките на деня на пълнежа. Съхранявайте остатъците в хладилника, за да поддържате свежест и да се храните .