Снек в един или повече дни: кое е по-лошо?

Въпрос: Един приятел и аз имахме дискусия за яденето на тенджера. Сега знам, че яденето на цял тиган от сладкиши не е добра идея, но кое е по-лошо - да ядете голяма висококалорична закуска в един ден или да я разпространявате в продължение на четири или пет дни? Или има ли значение?

Отговор: Не е лесно да откриете научни изследвания, които ясно ви казват дали яденето на цяла паничка от сладкиши или някаква друга висококалорична терапия е по-вредно, ако се консумира наведнъж или се консумира по-дълъг период, може би 4 или 5 дни.

Мога да ви кажа, че Министерството на земеделието на Съединените щати предлага известна информация за дискреционните калории в версията от 2005 г. на хранителните насоки за американците.

Диференциалните калории са допълнителните калории, които можете да похарчите за каквато и да е декадентна храна, която искате, след като сте изпълнили хранителните си нужди за деня. Броят на наличните калории се различава за всеки, но ако останалата част от ежедневната Ви диета е съставена от хранителни вещества с висока плътност, вероятно може да използвате 100 - 200 калории на ден за забавни храни и все пак да останете под препоръчания дневен брой калории. Диференциалните калории са чудесни, защото ви позволяват да се наслаждавате на любимите си храни с умереност .

Върнете се в Brownie въпрос

Съгласно Националната база данни за хранителните добавки за стандартни референции на Американското министерство на земеделието, една голяма макада (около 3 инча квадрат и 1 инч дебела) има повече от 220 калории, 9 грама мазнини и 20 грама захар.

Яденето на една бонуси всеки ден би могло да се погрижи за категориите на калории с многобройни хора, и стига да се придържате само на една или половината от бонуси всеки ден, вредата, причинена от сладкишите, трябва да бъде пренебрежимо малка. Разбира се, ще трябва да се откажете от всякакви други третирания като "бисквитки", бонбони, чипове или тази мока лате.

Честно казано, запазването на приема на една малка половин сервиране на вкусна домашно приготвена сладкиш всеки ден може да отнеме прекалено много воля (всъщност версията за диетични насоки за американците от 2010 г. не изглежда да говори за дискреционни калории).

Какво ще стане, ако ядете целия тиган в един славно декаден ден на благоволение? Храненето на цялото девет с девет тиквички (около девет торта) ще ви даде около 2041 калории допълнителни калории, най-вече от големи количества захар и мазнини (опасни, ако имате здравословно състояние като диабет). Откъм плюс, ще получите много желязо, витамини от В-комплекс, магнезий и калий, но не достатъчно, за да направят това да струва допълнителните калории.

Какво ще стане, ако ядете две бонуси на ден и разпространявате шоколадовата доброта в период от 4 или 5 дни? В този случай ще получите около 440 допълнителни калории на ден, което, освен ако нямате нужда от огромен брой калории, все още ще бъде повече от това, което е на разположение за ежедневна дискреционна употреба. Разбира се, бихте могли да увеличите физическата си активност за тези дни, за да компенсирате разликата, но отнема много упражнения, за да изгорите 440 калории.

Не мисля, че яденето на всички сладкиши в един ден е добра идея, особено ако имате здравословно състояние като диабет, но не вярвам, че яденето на всички в рамките на няколко дни е много по-добро.

И в двата случая приемате прекалено много калории, твърде много мазнини и твърде много захар в сравнително кратък период от време. Предполагам, че решението, за което е по-лошо, се свежда до това как влияе на общите хранителни навици. Ако ядеш този тиган от бонуси става навик да се образуваш, гледаш проблеми с храненето и спечелваш излишни килограми.

Склонност към хранене и преяждане

Яденето на цял панел от сладкиши би се превърнало в ядене и ако това е рядко за вас, то не може да причини дългосрочни щети. Въпреки това, ако сте склонни да склонявате хранене, след това свалянето на всичките девет бонбони може да предизвика поведение, което не е добро за вас.

От друга страна, яденето на две бонуси всеки ден може да установи продължителен лош навик, особено ако се окажете, че търсят сладки третира всеки ден, след като сте изяли всички сладкиши.

Източници:

Американската сърдечна асоциация. "Хранене, когато не гладувам".

Министерството на земеделието на САЩ и Министерството на здравеопазването и човешките услуги. "2005 Диетични насоки за американците б (дискреционни калории)."