Обувки и стелки, за да помогнете за високите арки

Ако високите арки причиняват болка, намерете решения

Ако имате високи арки, може да се чудите какво да купите обувки или стелки, които ще ви дадат необходимата подкрепа. Докато много хора с висока арка нямат особени симптоми, други могат да имат болка в краката (метатарсалгия). Стелки, възглавници или ортези могат да ви помогнат.

Проблеми с високите арки на краката

Ако имате високи арки, краката ви не поемат шока от кацането на всяка стъпка, когато ходите или бягате толкова, колкото и обикновена дъга.

Краката ви не се изравнява толкова и по-малко от стъпалото се допират до земята с всяка стъпка, така че силите не са толкова балансирани. Хората с високи арки могат да бъдат по-склонни да прекаляват повече от наранявания като гънки и плантарен фасциит . Те могат да развият мазоли и чук.

Причини за високи арки

Високата арка може да бъде наследствено състояние или може да се развие във всеки момент в живота поради костни или нервни състояния. Ако имате болка или трудности при ходене, бягане или изправяне поради високи арки, трябва да посетите лекар, за да разберете какво може да допринесе за това. Може да се обърнете към специалист по педиатрия или ортопедична медицина.

Обикновено можете да разберете дали имате високо визуално. Когато стоите, някой, който гледа към крака ви отстрани, може да види, че има място между дъното на крака и пода - изглежда куха. Или направете тест за мокро крак, поставете хартия, намокрете крака и стъпнете върху хартията.

Ако имате високи арки, няма да се появи никаква или никаква влага във вашия отпечатък между петата и топката на крака.

Обувки за високи арки

Тъй като високата дъга не поема толкова голяма част от удара с всяка стъпка, потърсете обувки за ходене и бягане, които са добре омекотени. Подплатените спортни обувки имат вградена абсорбация на ударите.

При магазин за обувки, те могат да бъдат обозначени като "Плюс" или обозначени като обувки с подплата.

Потърсете обувки, които имат по-голям обем, тъй като високата сводеста стъпало се нуждае от повече пространство в обувката. Персоналът на сериозен магазин за обувки ще знае кои обувки имат повече обем. В противен случай ще трябва да опитате на обувки, за да намерите това; това не е качество, изброено, когато пазарувате обувки онлайн Няма заместител за намирането на най-добрия магазин за обувки в района ви и за това да се постави на специалист.

Но тогава лошата новина е, че спортните обувки просто нямат вградена поддръжка на арката. За да получите точната поддръжка за висока арка, ще трябва да си купите подметка за подкрепа на арка, която да замени стелката в обувката.

Можете също така да използвате техники за шортиране, за да сте сигурни, че няма да се окажете с болка или изтръпване от натиска на обувките. Използвайте техниката за шиене на шипове , прескачайки всяко друго отвор, за да намалите натиска върху горната част на крака.

Стелки и ортези за високи арки

Освен възглавничките за обувки, стелките за подкрепа на арката могат да помогнат за поддържането на високи арки и да разпределят въздействието на всяка стъпка. Поддръжката на арката извън рамката често е първото решение, което хората с високи арки използват за самолечение. Можете да намерите разнообразие от тях в секцията за грижа за краката на магазина за лекарства.

Някои атлетически магазини за обувки ще си поръчат стелки, които ще ви осигурят полуобработена арка подкрепа за тези, които се нуждаят от нея. Футбалансът е една марка и те също имат модел, който можете да затоплите у дома във фурната, за да направите свой собствен формован материал.

Ако искате експертни съвети в намирането на подходящата вградена стелка, потърсете магазин за поддръжници като верижката Foot Solutions. Те ще извършат анализ на краката и ще препоръчват или променят търговските вложки за обувки, без да се налага пълен маршрут за създаване на ортопедичен инструмент. Анализът обикновено е безплатен.

Можете също така да получите автоматична картина в павилиона на д-р Шоллс , която може да намерите в много вериги магазини за наркотици, включително Wal-Mart.

Компанията Walking Company също прави анализ на краката и краката. Те имат полу-потребителски 3D3 стелки за различни типове стъпала. Те също имат сандали BIO System и обувки за обувки с вградени ортези за различни типове стъпала.

Помощ за Болезнени Високи Аркли

Предотвратяването на болки в краката и намирането на решение, когато се развива, е важно, за да ви позволи да се насладите на активен начин на живот. Ако краката ви болят и нямате облекчение да променяте обувките си и да използвате стелки, вижте лекар или педиатър. Може да откриете основното състояние, което допринася за болката ви.

Podiatrist ще бъде в състояние да предостави решения като потребителски ортези, които ще бъдат направени, за да коригирате конкретния ви проблем. Ако болката на краката ви предпазва от упражнения, медицинската помощ е добра инвестиция.

> Източници:

> Крака на краката (висок аркичен крак). Американски колеж по хирурзи на краката и глезена. https://www.foothealthfacts.org/conditions/cavus-foot-(high-arched-foot).

> Плоски крака и високи дъги. Американската ортопедична общество на краката и глезените. http://www.aofas.org/footcaremd/conditions/ailments-of-the-midfoot/Pages/Flat-Feet-High-Arches.aspx.

> Висока арка. MedlinePlus NIH. https://medlineplus.gov/ency/article/001261.htm.