Какво представлява анализът на краката?

Получаване на анализ на краката от педагор

Имате ли нужда от обувки за контрол на движението, подложки за дъга или вложки за обувки от висок клас? Ходещите често се чудят как да намерят точната обувка и как да я модифицират с вложки, за да получите най-доброто удобство и удобство.

Докато сериозният магазин за обувки може да направи някои основни анализи, за да ви постави в неутрална или обувка за контрол на движението , може да искате да отидете по-далеч, за да получите анализ на петите от педагор.

Сертифицираните педантисти са в състояние да променят обувките и вложките, за да помогнат за постигането на най-доброто прилягане и поддръжка. А анализ на краката може да помогне на хората, които имат болка в краката, за да получите най-доброто прилягане и подкрепа от обувките си. Анализ на краката от различни видове е наличен в магазини за спортни обувки и в специализирани магазини за грижа за краката като веригата Foot Solutions.

Д-р Бил Фаддок DPM, C. Ped, директор на Pedorthic Education в Foot Solutions, Inc. и Ray Margiano, основател на Foot Solutions, отговарят на въпроси за анализ на краката.

Какво представлява анализът на краката?

Анализът на краката е процес, при който клиентът се поставя на едно от трите различни устройства, които измерват точките на налягане и топографията на крака. Това позволява на оператора да придобие по-задълбочено разбиране за структурата на крака и неговата функция. В съчетание с вербалната информация от страна на клиента за техния дискомфорт и / или специфичните нужди и визуален анализ, това дава информация за всяка анормална функция, като същевременно дава на педагорката по-добра представа за потребностите на клиента от обувките.

Къде е направено анализът на краката?

Освен магазините Foot Solutions, съществуват други педагогически съоръжения, които използват оборудване за анализ на краката. Има и някои места, които имат система, която прави много опростено сканиране на крака и след това препоръчва продукт. Пример за опростено сканиране е павилионът Dr. Scholls FootMapping , който препоръчва ортопедичните стелки, които не са на стената .

Обучение или сертифициране за анализ на краката

Целият персонал на Foot Solutions получава одобрен курс за сертифициране във всички аспекти на pedorthics в одобрено педагогическо учебно заведение. Персоналът и персоналът на Foot Solutions трябва да преминат одобрен C-Ped сертификационен курс в одобрен от някой от двата сертификационни бордове за C-Peds в САЩ. Това са Американския съвет за сертификация по ортопедия, протезиране и перотаника (ABC) или съвет за сертифициране на атлетичния треньор. Сертификацията се издава от NCOPE (Националната комисия по ортотична и протетична подготовка).

Оборудване и анализ

Използваното оборудване произвежда топографски анализ на стъпалото, като изобразява неговите контури в десети от един милиметър. Може да има и инструмент, който комбинира анализ на налягането заедно с анализ на походката. Това осигурява на педагогача по-ясна представа за функцията на крака и зоните му на натиск.

Анализите отнемат около 15 минути всеки с подробно обяснение на всеки клиент, колкото и дълго да е необходимо, за да имат ясно разбиране за резултатите от направения анализ и препоръките.

Информацията се използва от педагога, за да илюстрира предполагаемите проблемни области на крака.

Това позволява на клиента да обясни на клиента най-добрия подход за намаляване или премахване на дискомфорта на краката.

цена

Анализът на краката се извършва безплатно в магазините Foot Solutions. Няма задължение да купувате нищо. Тъй като няма такса, нищо не може да бъде таксувано на застраховател или на Medicare. Резултатите могат да доведат до препоръка за модификации на стелка, обувка или обувка. Следващите обувки или обичайните вложки обаче са обхванати от много застрахователни полици. Обувките и потребителските вложки за хора с диабет са покрити от Medicare (лицето трябва да представи сертификат за необходимост и предписание от техния лекар, лекуващ диабет, за да се квалифицира за тази програма.)

Анализът на краката е полезна процедура?

Анализът на краката, извършен в магазините Foot Solutions, и сканиращите устройства, като павилиони Dr. Scholls Footmapping, стават все по-разпространени. Това е полезен и валиден анализ? Д-р Робърт Екълс, декан, завършил медицинско и клинично образование и доцент в катедра "Ортопедични науки" в Нюйоркския колеж по поддиатечна медицина, дава мнението си. Той е член на Подиутричната медицинска асоциация в Ню Йорк.

"Използването на устройства като тези не е ново. Подиурите и други използват системи за наблюдение на налягането за лечение на пациенти и за изследвания в продължение на много години. човек може да получи четене на кръвно налягане в аптека, информацията, предоставена от тези системи, може да бъде клинично полезна или не, в зависимост от това кой го преглежда и който не е сам по себе си диагностичен. Системите не могат да определят защо тези данни се спазват.

"Като инструмент за определяне на това къде има точки на натиск върху крака, устройствата ясно сигнализират къде са тези места, но нека бъдем ясни, само един лицензиран практикуващ може да направи следващата стъпка (помилване), за да определи защо това е така и дали или не е въпросът от медицинска гледна точка.

"Освен това, специфичните технологии не дават сходна информация, например системата AMFIT може да направи 3-D изображение или модел на стъпалото, а някои други системи не могат да направят това. -D изображения, допълнени с "алгоритъм за лечение", който, както се чувствам, е синоним на думата "сближаване". Когато тези устройства се използват за производство на продукт като ортоза на крака , само 3-D образ на крака е приемлив и това може да се постигне само чрез леене на отпечатъци, триизмерно лазерно сканиране или чрез използване на системата за закрепване, която AMFIT използва. Производството на такова устройство, използващо технология за измерване на налягането, е в най-добрия случай сближаване.

Какво може да направи Подиуър

Д-р Екълс казва: "Като пододрици ние сме обучени да мислим извън това, което е външно видимо, така че да може да се направи професионална интерпретация на констатациите и това включва преглед на походката и оценка на цялата механика и морфология на долните крайници. начинът, по който може да бъде получена диагноза (и това е причината за обществените нужди). "

По-добре от нищо?

Д-р Екълс казва: "Аз не съм против съоръженията, които използват технология, за да се поберат по-добре обувките, в епохата на" намиране и поставяне ", е добре да се обърне внимание на темата. само данни, освен ако не са разбрани и използвани от хора, обучени да направят диагнози. "