Научни аргументи за силата на влака

Всички знаем, че трябва да имаме силен влак. В края на краищата, това не е толкова тайна начин да стимулирате метаболизма си и да останете силни в 40-те, 50-те, 60-те години и по-нататък. Въпреки че не сте се ангажирали с рутинна тренировка за сила, все пак нека ви предоставим тази допълнителна шума, от която може да се нуждаете - 21 от тях, за да бъдете точни.

От подтискане на настроението до подобряване на позата и почти всяка категория между тях, проучването след проучване предполага, че силовото обучение е от съществено значение за здравословното тяло и ум.

Клиниката на Майо препоръчва да се полагат 20-30 минути тренировка за здравина поне два пъти седмично за здрави възрастни, което не е огромен времеви ангажимент за добавяне към съществуващия режим на упражнения. Така че, ако не сте удряли тежестите или правите вашите дъски напоследък (не забравяйте, тренировките за сила могат да използват гири или просто вашето собствено телесно тегло ) тук има още 21 причини, подкрепени от науката, за да направите това.

Редовно обучение по сила

1. Обърнете метаболизма си. Сила обучение е ключът към скок-стартиране на вашия метаболизъм! Защо? Тя увеличава мускулната маса, като ви помага да изгорите повече калории в покой - дори когато не работите.

2. Дава ви повече енергия. Упражнението от всякакъв вид е известно, че намалява умората и увеличава естествената енергия, а повдигането не е изключение.

3. Подобрява съвместното здраве и стабилност. Тегло обучение с гири или просто собственото си телесно тегло изгражда костната плътност и укрепва мускулите, които контролират вашите стави, което води до по-добра стабилност.

4. Намалява тревожността. Проучванията показват, че ендорфините, освободени по време на повдигане на тежести, могат да помогнат за намаляване на тревожността и за насърчаване на цялостното усещане за благополучие.

5. Подобрява позицията ви. Тежките упражнения, които укрепват сърцевината като дъски или хрусками, ще подобрят позата ви , което може да помогне за болки в шията и гърба или да предотврати бъдещи наранявания.

6. Увеличава доверието ви. Участниците в проучване на 152 жени, разделени на две групи, установиха, че групата, която е тренирала два пъти седмично в продължение на 15 седмици, е имала значително по-високи резултати в Scale Body Cathexis, което се отнася до самочувствието на човека по отношение на неговия образ на тялото.

7. Увеличава костната маса. Вдигане на тежести драстично намалява риска от остеоартрит или остеопороза, тъй като увеличавате костната маса .

8. Ви помага да извършвате ежедневни дейности. Теглото обучение не само ви помага да изглеждате по-тънки и по-изваяни, подобрява качеството на живот, като улеснява извършването на ежедневните дейности. Всичко от лопатата до вдигането на тежки предмети е по-лесно, когато силата влак, и това е овладяващ факт, който можете да вземете с вас, докато сте на възраст: знанието, че сте достатъчно силни и независими, за да се грижите за нещата сами.

9. Увеличава притока на кръв. Изследванията показват, че упражненията за резистентност (като повдигане на тежести) подобряват кръвообращението в организма, дори повече, отколкото аеробната активност.

10. Намалява риска от рак. Неотдавнашно проучване показа, че енергичното разработване - с комбинация от кардио тренировка и тренировка за сила - може да намали риска от рак на белия дроб или рак на гърдата с до 30%.

11. Укрепва имунната ви система. Тегло обучение може да подобри ефективността на вашата имунна система като всяка друга форма на упражнения.

12. Ви помага да спите по-добре. Получаването на достатъчно упражнения от всяка форма може да спомогне за подобряване на качеството на съня ви, но проучванията показват, че тренировките за тренировки, по-специално, могат да ви помогнат да постигнете по-добър сън, което е едно от най-важните неща, които можете да направите за цялостното си здраве.

13. Поддържа мозъка си остър. Проучванията показват, че тренировките за повишаване на теглото помагат да се подобри паметта, езиковите умения и фокусът - всички неща, които с възрастта може понякога да намалеят. Така че пазете мозъка си с постоянна тренировъчна тренировка!

14. Защитава вашите артерии. Не само, че вдигането на тежести ще ви помогне да задържите излишните килограми, които ви излагат на риск от сърдечни заболявания, но изграждането на мускули премахва глюкозата и триглицеридите от кръвта, което помага да се предотврати втвърдяването на артериите.

15. Намалява кръвното налягане в покой и поддържа сърцето си здраво. В допълнение към поддържането на кръвния поток без глюкоза и триглицериди, изграждането на чиста мускулна сила чрез тренировка също може да намали покойното кръвно налягане, което предпазва сърцето ви.

16. Подобрява баланса ви. Йога не е единствената дейност, която ще подобри вашето балансирано обучение, което спомага за подобряване на координацията на работата на мускулите, като се насърчава по-добър баланс.

17. Борба със сезонната депресия. Докато цялото движение е велик боец ​​за сезонно афективно разстройство - продължителната умора или депресия, която виси около средата на зимата, когато получим по-малко слънчева светлина и упражнения, тренировките за тренировка са особено полезни при вашето премахване на зимния блус.

18. Увеличава осъзнаването на кинезитета. Вашата кинестична осъзнатост е концепцията на вашето тяло за собствената му позиция във време и пространство. За по-добра координация и кинестетична осведоменост, вдигането на тежести е едно от най-добрите решения, защото предизвиква вашето равновесие и увеличава баланса ви.

19. Предотвратява и помага при артрит. Обучението по сила спомага за укрепването и защитата на ставите, засегнати от артрита, както и за намаляване на артритната болка.

20. Подобрява гъвкавостта. Проучванията показват, че тренировката за сила може да подобри гъвкавостта дори повече, отколкото статичното разтягане.

21. Помага ви да живеете по-дълго. Като цяло, защото включването на тренировки за сила спомага за поддържането на здравето на сърцето, нормализира нивата на кръвната захар и предотвратява заболяването, добавяйки го към вашата седмична тренировка, ще ви помогне да живеете по-дълго (и по-силно!), Отколкото бихте направили без него.