Овесени ядки Шоколадови Чип Мафии

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 215

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 30гр

Протеин - 5g

Общо време 45 мин
Подгответе 25 мин , готвяйте 20 мин
Сервизи 12

Какво може да е по-добре от фъстъчено масло, банан и шоколад, изпечени в кифли? Тези обилни кифли могат да се ядат за закуска, за закуска или за десерт.

За разлика от много пшенични печени продукти, те остават влажни за няколко дни. Благодарение на включването на много вкусни съставки, които трябва да бъдат контролирани от порции, за да се запази ниското ниво на FODMAP, оставете само един от тези кифли за всяко хранене или закуска.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 375F. Покрийте 12-чаша тавичка за кифла с печен спрей или масло.
  2. В тенджера с 2-литра комбинирайте овеса и млякото. Оставете да заври на средна висока температура, след което намалете топлината, за да поддържате много ниско врязване. Кук, като се разбърква периодично, докато овесът е дебел, кремообразен и по-голямата част от течността се абсорбира от 3 до 5 минути.
  3. Извадете от топлината и разбъркайте фъстъченото масло до гладка. Добавете кафява захар и разбъркайте, докато се смесят добре. Смесете се с банани и ванилия. Сместа се оставя настрана при периодично разбъркване, докато се охлади, за 3 до 4 минути.
  1. Добавете яйцето и го разбъркайте, за да го комбинирате, като внимавате да го изстържете, когато смесвате.
  2. В малка купа комбинирайте сорго брашно, бакпулвер и сол. Разбъркайте сместа за брашно в сместа от овесена каша, докато не останат ивици.
  3. Резервирайте 2 супени лъжици шоколадови чипове за поръсване върху кифличките; разбъркайте останалата част в тестото.
  4. Разделете тестото в 12 кифла кифлички; всеки трябва да е почти пълен. Печете в средата на фурната до светло златисто кафяво около ръбовете и клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, от 18 до 20 минути.
  5. Поставете тигана върху охладителна стойка. Когато кифлите са все още топли, пуснете нож около ръба на всяка чашка за кифла, за да разхлабите и наклонете кифлите по страните си в чашите, за да се охладите. Това ще попречи на кифличките да станат сладки.

Вариации и замествания

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте сертифициран овес без глутен .

Съвети за готвене и сервиране

Не прескачайте готвенето на овес или вашите кифлички ще бъдат сухи и ронливи.

Въпреки че ние препоръчваме пресяването или дори претеглянето на брашното за предвидими резултати при изпичането без глутен, все пак можете да направите тази рецепта без пресяване. Потопете брашното със сорго с вилица и използвайте 1 чаша вместо 1 чаша плюс 2 супени лъжици разцепено брашно, за които се изисква рецепта.

Мафините ще останат влажни до 2 до 3 дни при стайна температура.

След 2 до 3 дни, охладете до 1 седмица или замразете кифличките в херметически затворен контейнер.

Всички печени продукти без пшеница се възползват от повторно загряване в микровълнова фурна за току-що изпичан вкус и без разпадане текстура, 10 до 20 секунди на висока мощност или само до леко топло. Не прегрявайте. За да претоплите кифлите от замразени, микровълновете ги нагоре, докато се натопят, от 25 до 30 секунди.