Най-добър и най-лош снек чип избор в храненето

Ако се опитате да поддържате здравословна диета, вероятно вече знаете, че закуската и чиповете са пълни с мазнини и калории. Но дали всички чипове са здрави? Въпреки че няма вероятност да намерите снаксови чипове с ползи за здравето, има няколко възможности за избор, които са по-добри от останалите.

Най-здравословните опции за снек и чип

Градина Вегети сламки Хранителни факти
Сервиращ размер 38 слама (28 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 130
Калории от мазнините 63
Общо мазнини 7g 11%
Наситена мазнина 0.5g 3%
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 250 мг 10%
Въглехидрати 16g 5%
Диетични фибри 0.5г 2%
Захар 0.5g
Протеин 0.5 g
Витамин А 0% · Витамин С 4%
Калций 0% · Желязо 12%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Много здравословни яденици избират Sensible Portions Garden Veggie Straws, когато искат хрупкава, солена закуска. Докато тази снек-храна осигурява някои предимства пред традиционните чипс или сирене, яденето на зеленчукови сламки не е същото като храненето на зеленчуци.

Разумните порции са произведени от картофено нишесте, картофено брашно, царевично нишесте и други съставки за ароматизиране. Закуската осигурява малко по-малко мазнини от традиционните картофени чипове, но не осигурява ползите за здравето, които печелите от яденето на пресни цели зеленчуци, като витамини, минерали и фибри.

Така че, как се сравняват вегетарианските слама с други популярни закуски? Една порция от повечето пържени чипове или чипове е около една унция или 18 чипа.

Най-добрият ви залог при търсене на хрупкав снек чип може да бъде Beanitos. Една порция Beanitos Baked Black and White Bean Skinny Dippers осигурява 90 калории, 2 грама мазнини, 0 грама транс мазнини, 19 грама въглехидрати, 1 грам захар и 5 грама протеин.

Най-малкото здравословни снакс чип опции

Най-традиционните закуски осигуряват между 150 и 200 калории на порция.

И докато може да мислите, че пуканки е по-здравословен вариант, това може да не е така, когато купувате предварително опакования сорт. Една порция от Smartfood White Cheddar Popcorn осигурява 160 калории, 10 грама мазнини, 14 грама въглехидрати, 2 грама фибри и 3 грама протеин.

Печени Versus Fried: Кое е по-добро?

Съществува разгорещен дебат сред здравните специалисти за това кое е по-добро (или по-лошо) за вашата диета, пържени чипове или печени чипове. Застъпниците на печени чипове сочат факта, че пържените храни са по-високи в наситените мазнини, общото количество мазнини и калориите.

Фенове на пържени чипове казват, че техните продукти обикновено осигуряват по-малко неестествени и преработени съставки. Кой е прав?

Факт е, че чиповете са източник на празни калории - независимо дали са печени или пържени. Вероятно няма да спечелите никакви здравословни или хранителни ползи, когато се отдадете на тези закуски. Тези храни също са склонни да повишат дневния прием на натрий и нишесте. Така че най-здравословната закуска за вас вероятно е тази, за която е вероятно да ядете по-малко.

За нас е доста обичайно да преяждаме храни, които възприемаме като здравословни или поне здравословни . Това се нарича здравословен ореол ефект.

Считаме, че някои храни осигуряват или имат по-малко вреда, така че не сме толкова внимателни колко от храната, която ядем .

За да запазите програмата си за здравословно хранене на пистата , проверете размера на порцията и опитайте да ядете само малко - независимо от това дали чипсът е печен или пържен.

Най-добрият начин да съхранявате снаксовите чипове за здравословна диета

Вярвайте или не, начинът, по който съхранявате храната (включително чиповете), може да окаже влияние върху вашата диета. Проучванията установиха, че когато имаме закуски в кухнята, може да окаже влияние върху общия дневен прием на калории . Къде трябва да съхранявате закуската си? Експертите казват, че трябва да ги държите скрити.

И накрая, когато решите да се наслаждавате на любимите си чипове или закуски, никога не яжте директно от чантата. Почти е невъзможно да следите колко много ядете, когато бездомно ядете от опаковката. Вместо това, вземете само малка шепа чипове и ги сложете в купа.