Как да направите мацясана риба пое в йога

Дайте малко внимание на гърлото ви и на чантите на короната

Рибата най-често се прави като противоположна поставка за рамото . Това означава, че тя се простира на тялото ви (по-специално на горната част на тялото) в обратна посока. В стойката на рамото, брадичката е силно прибрана, шията е разширена и гръбнакът е в положение на огъване. В рибната поза, брадичката се повдига, гърлото се извива назад и гръбнакът се разширява.

Раменната стойка поставя много натиск върху горната част на тялото, така че се чувства добре и балансира разтяга всичко.

От гледна точка на чакра рибата има голям потенциал, защото стимулира две важни области, които са трудни за достигане. Първата е чакра на вишуда (гърлото). Няма толкова много йога пози, където гърлото се отваря, както е в рибата. В системата на чакра вишудда се занимава с комуникация и самоизразяване. Това често е обобщено като "говорене на вашата истина", така че ако тази област е блокирана, това означава, че пазите нещата в бутилката вътре, което би било по-добре да се пуснете. Рибата също обръща внимание на сахасара (короната) чакра на върха на главата ви. Отново няма много йога пози, които оказват натиск върху короната, което е свързано с мъдрост и знание.

Дори ако не сте напълно на борда с идеята за чакрите, все още можете да се възползвате от поза, която ангажира части от тялото, които често са пренебрегвани, дори и в асаните на йога.

инструкции

  1. Започнете, като идвате да лежите на гърба си.
  2. Излезте до лактите си с предмишниците си плоски върху подложката и горните ръце, перпендикулярни на пода.
  3. Плъзнете тялото си към задната част на рогозката, като държите предмишниците на място и издухвате гърдите си, като въртите рамото си назад и пъхнете раменете си здраво върху гърба си.
  1. Натискайте дланите си в подложката. Можете да си пъхнете ръцете под задника, ако това се случи като по-стабилна позиция за тях.
  2. Спуснете короната (най-отгоре) на главата си, докато стигне до пода, като отворите гърлото си.
  3. Дръжте краката си ангажирани и пръстите на краката си активни навсякъде.
  4. За да излезете, натиснете здраво в предмишниците си и вдигнете главата си от пода. След това освободете горната част на тялото до матката.

Съвети за начинаещи

Поставете одеяло или блок под главата си, ако короната не стига удобно на пода. Можете също да оставите главата да виси, ако това се случи по-добре.

Съвети за напреднали

Ако се чувствате комфортно и стабилно в рибата, можете да опитате следните варианти. Те могат да се извършват по едно и също време или отделно.