Без млечни продукти, гладка бананова банан

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 250

Мазнини - 1гр

Carbs - 63гр

Протеин - 3g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 2 (по 1 чаша всяка)

Smoothies са не само вкусни, но ще направят цялото ви семейство на здравословен старт сутринта и са идеална възможност за закуска в движение. Те също така са чудесен начин да запознаете децата си с плодове и зеленчуци, които иначе биха могли да не желаят да опитат.

Има много рецепти, от които можете да избирате, но ако имате алергии, намирането на рецепта, която работи за вас, може да изглежда предизвикателство. Ако имате алергия към мляко, обаче, можете да направите вашите фъстъци без млечни продукти, като изберете 100% сок или използвате млечна алтернатива като соево мляко, бадемово мляко или конопено мляко. Всяка от тези опции ще позволи на тези, които имат алергия към мляко, да направят идеалната ласкателка!

Съставки

подготовка

  1. В блендер комбинирайте 1 чаша сок или мляко, банани, ягоди, лимонов сок, мед и ленено семе, ако използвате.
  2. Смесете, добавете допълнително портокалов сок или малко количество мляко наведнъж, ако е необходимо, докато сместа е гъста, но течлива. Сервирайте незабавно.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Имате няколко варианта, когато става въпрос за мляко, което не съдържа мляко. Соевото мляко е малко по-високо в калориите, но също така може да се похвали с повече протеини и витамини от група В.

Бадемовото мляко, от друга страна, е по-високо в витамин D и калций.

Конопеното мляко традиционно не е любимо; но много вегетарианци са запознати с тази възможност. Конопеното мляко има по-кремообразна текстура, която често работи добре в ласкател. Конопеното мляко може да е богато на омега-3 мастни киселини, но е важно да се използва един, който е обогатен с калций и витамини, за да се получи най-питателна вид.

Ще забележите, че тази рецепта не включва никакъв лед - това е така, защото трикът до задоволително безкваследено сладко е да изкопае леда и да използва замразени плодове вместо него. Това осигурява максимален аромат и помага да се запази водната струя. Смес от пресни и замразени плодове работи добре в зависимост от това, което имате на ръка. За най-добри резултати най-малко половината плодове трябва да бъдат замразени.

Когато имате банани, които стават преобладаващи, просто ги обелете и ги поставете в фризера с цип.

Те ще бъдат перфектни, за да се хвърлят в гладкото ви тяло след известно време. Не се притеснявайте, ако станат малко кафяви - техният вкус няма да бъде засегнат. Замразеният банан ще добави кремообразна текстура към главата.

Лъжицата също е идеална рецепта, за да се промъкне в някакво хранене. Зеленото ленено семе е богато на омега-3 мастни киселини, които са важни за здравето на сърцето, както и че имат високо съдържание на фибри.

Друга възможност е да добавите семена на чиа, които също са полезни при изграждането на съдържанието на влакна в глазурата. Имайте предвид, че семена на чиа са склонни да абсорбират течност, така че не добавете прекалено много, тъй като това може да повлияе на дебелината на вашия ласкател.

Ако ви харесва вашият ласкател на по-сладка страна можете да добавите съставки като кленов сироп, агаве, мед, или дори некалорични подсладители, ако искате да запазите калориите под контрол.

Добър трик, когато се прави гладко, е да се изсипят течности, след това да се добавят твърдите вещества. Това помага да се гарантира, че всички съставки се смесват равномерно. Ако имате някакви остатъци, изсипете в парфюми и замразявайте за вкусна закуска!