Внимание онлайн купувачи: Как да пазарувате за хранителни стоки

Направете по-разумни решения, когато пазарувате онлайн

Най-доброто и най-лошото нещо за пазаруването на онлайн магазини е, че ... не сте в магазина. Няма дълги линии, шлепове, или разбити станции за напускане. Но също така няма и тест за вкус, говорене с месаря ​​или изваждане на вашите съвършени домати. Онлайн магазинът или не онлайн магазинът изглежда е много поляризиращ проблем. Новият доклад на Фондацията за международна информация за храните (IFIC) изследва навиците на онлайн купувачите на хранителни стоки и може също така да помогне да се осветли дали закупуването или не на седмичните ви хранителни продукти в интернет е добър избор.

Онлайн опции за пазаруване за хранителни стоки

Все повече магазини за хранителни стоки предлагат онлайн пазаруване и доставка на хранителни стоки до входната врата. От Amazon до Stop & Shop и Walmart до Fresh Direct, има магазини, които желаят да ви доставят или да организират лесен паркинг в магазина.

Фирми като Instacart дори ви позволяват да преглеждате и купувате от няколко магазина с една доставка и една такса за доставка. Онлайн профилите позволяват на потребителите да създават профили, да избират от списъци с често купени продукти, да продават магазини и да четат отзиви за продукти. Повечето сайтове начисляват такса за доставка с отстъпки за редовна употреба. Потребителите избират ден и час за доставка (обикновено 2-часов прозорец). Когато пристигането на храната може да варира в зависимост от услугата. Доставката на същия и следващ ден често е налице, но може да варира, особено по време на високи периоди на трафик.

Онлайн акценти в областта на хранителните стоки

Докладът на МФИК се основава на интервюта, проведени с 1000 души в началото на 2018 г.

Според анализа, пазаруването на хранителни стоки онлайн е на второ място в популярността на пазаруването на дрехи. Участниците съобщиха, че разходите и времето, необходимо за доставка на храна, са най-големите възпиращи средства за онлайн покупки.

Най-популярните храни, закупени онлайн, включват закуски, зърнени храни и консерви.

Нетрайните предмети като месо, морски дарове, млечни продукти и яйца бяха дъното на списъка с предпочитания. Въпреки функционалността на етикети за хранене, които могат да се кликват, за онлайн храни, само 42% от онлайн купувачите проверяват хранителната информация, преди да купят тези храни. За разлика от тях, когато купувачите са в магазин, 66% от тях четат етикетите, проверяват фактите за храненето и правят сравнения на продуктите.

"Онлайн купувачите са по-малко склонни да гледат на хранителната информация. Мисля, че това е комбинация от фактори - понякога това не е лесно достъпно, може да отнеме допълнително "кликване", за да стигнете до информацията и може би потребителите пазаруват онлайн за закупени и / или познати предмети ", казва Александра Левин-Зердлинг, заместник Президент, научни изследвания и партньорства за Фондация МФИК. "Надолу по пътя, би било чудесно да проучим дали потребителите пазаруват онлайн предимно за предварително закупени артикули и / или нови предмети, които никога не са опитвали преди. Моето укорчество е, че потребителите може да са по-склонни да изпробват нови продукти - и да четат етикетите на тези продукти - докато сърфират в тухлен и хоросан магазин.

5 съвета за максимално използване на онлайн магазина за хранителни стоки

Ако сте лоялен онлайн пазарувач или просто се интересувате от онлайн пазаруването по-често, никога няма да ви нарани да изостряте уменията си.

Ето пет съвета как да направите онлайн пазаруването за храни по-лесно, по-здравословно и по-рентабилно.

 1. Проверете цените на единиците
  Онлайн форматът прави много лесно сравняването на цените на всичко от унции маслиново масло до квадратни фута хартиени кърпи. Използвайте ценообразуването на единиците и спестете пари за всяко пазаруване.
 2. Избягвайте импулсните купувания
  Много по-лесно е да се устоите на тези картофени чипове и "бисквитки", когато не можете да ги достигнете и да ги вземете. Онлайн магазин за хранителни стоки ви позволява да планирате ястия и да останете организирани само с няколко кликвания.
 3. Проверете профилите
  Подобно на онлайн запознанствата, всяка храна има страница с профил, където можете да проверите факти, свързани с храненето, информация за алергии, предложени замествания (когато са изчерпани) и клиентски отзиви.
 1. Използвайте обслужване на клиенти
  Използвайте страницата за връзка с уебсайта, за да се свържете с представители на клиенти по телефона, електронната поща или чат на живо. Ако не сте доволни от елемент в поръчката си, LET. Тях. ЗНАЯ. Повечето компании са много внимателни към нуждите на клиентите и ще ви възстановят, ако има грешка, проблем с безопасността на храните или ако просто не сте били доволни от качеството на артикула.
 2. Купете пресни продукти
  Поръчката произвежда продукти, които могат да издържат на доставка, като ананаси, портокали, ябълки, банани. Ако качеството не отговаря на вашите стандарти или не е в съответствие с това, което сте избрали в магазина, кажете на някого и си върнете парите (вж. # 4).