Как да си направите собствен здравословен салам

1 - Здравословна рецепта: пилешко, ябълково и беконно колбаси

Алън Кембъл / Гети изображения

Обичате ли колбаса, но мразите мазнините и калориите? Пилешкият колбас, закупен в магазина, понякога е по-здрав, но не винаги. Най-добрият начин да получите здравословен салам е да го направите сами. Опитайте тази рецепта за пиле, ябълка и бекон. След това използвайте ароматно месо, за да направите плъзгачи, ястия с яйца, сандвичи и др. Това е чудесен начин да увеличите метаболизма си с постно протеин.

2 - Съберете здрави наденички

Започнете, като събирате и измервате съставките си. Тази рецепта прави около 9 килограма месо. Оформянето на наденица в насипно състояние ви позволява да замразявате отделни порции и да ги използвате в различни рецепти от месеци. Ако не искате да направите толкова много, разделете всяка съставка на половин или на трети, за да направите по-малка партида.

Пилешки, ябълкови и беконни наденички

3 - Сирене Apple Juice

Ароматът във всяка вариация на пилешкото и ябълковото наденица идва предимно от концентриран ябълков сок. Затова си струва да получите висококачествена марка, която е неподсладена и нефилтрирана. Донеси три чаши до кипене. След това къкри, докато готвя до около 1/2 чаша. Не прекалявайте със сок. Ако започне да се сгъсти на сироп, вие много сте го приготвили твърде дълго. Уверете се, че не мирише на изгорял или пушек.

4 - Почистете пилето

Следващата стъпка е да се смила пилето ви за наденица. Кухненският миксер с приставката за месомелачка работи добре за тази стъпка.
За да започнете, се уверете, че домашните птици са частично размразени. След това нарязайте всяка гърда на 1 инч ленти и я заредете в месомелачката. Използвайте настройка за мерене на курсовете. Ако не разполагате с месомелачка, можете да замените на пилешко месо с местен търговец. Това обаче може да промени информацията за вашата хранителна информация за вашия пилешки колбас.

5 - Почистете сушени ябълки

Следващата стъпка е да добавите сушени ябълки към вашата домашна наденица рецепта за текстура и вкус. Опитайте се да намерите сушени ябълки, които не съдържат добавена захар или аромати. Поставете ябълките през месомелачката, за да продължите да изграждате основата на колбаса с ябълки от пилета.

6 - Добавете бекон

Дори и здравословната пилешка наденица се нуждае от малко мазнини . Търговците на колбаси могат да добавят мазнини като пилешка кожа или тъмно месо за текстура и вкуса. Но беконът работи добре. Ако добавите един килограм бекон към тази рецепта, съдържанието на мазнини все още е ниско. Но не се колебайте да експериментирате и да добавяте по-малко, ако искате версия, която е дори по-ниска в мазнини.

7 - Смесете колбаса

Добавете подправките и смесете с ръцете си. Сместа трябва да остане студена. Когато смесвате съставките, използвайте чисти гумени ръкавици.

След като получите съставките добре смесени, вземете тиган и готвя малка порция на вкус. Регулирайте подправките според нуждите. Това е мястото, където можете да персонализирате вашия домашен пилешки наденица. Не се страхувайте да играете с аромати, за да намерите нещо, което ви харесва.

8 - Регенериране на по-добра текстура

Вашият домашно наденица е почти готов. Поставете цялата наденица чрез второ смилане, като използвате фина настройка на месомелачката. Това ще помогне за смесване на пилешкото, ябълковото и беконно колбаси и да получите по-добра текстура.

9 - Подгответе наденица за съхранение

След като цялата рецепта за салами е завършена, я разделете на отделни порции (70 грама всяка), за да замразите и използвате по-късно. Вземете лъжичка за сладолед и поставете една пълна лъжичка върху пергаментовата хартия. След това прегънете хартията и натиснете в патица. Използвайте цифрова кухненска скала, за да се уверите, че частите са правилни. Можете също да закупите колбаси от местен месар, за да направите колбаси, ако предпочитате.

10 - Хранителни факти за здравословен колбас

Сега, когато месото се приготвя и опакова в отделни части, съберете отделните пакети в по-големи торбички за замразяване. Здравословният салам е по-лесен за съхранение по този начин. Не забравяйте да пишете факти за храненето навън, така че ако броите калориите, информацията е удобна и лесна за разбиране.

Хранителни факти (за 70 грама сервиране): 117 калории, 4 грама мазнини, 4 грама въглехидрати, 15 грама протеин.