Как да ядете без глутен при летене

Вашата авиокомпания и летище Опции, с TSA в ума

По-лесно е от всякога да пътувате без глутен, ако имате чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен. Обаче опциите, които не съдържат глутен, все още не са общодостъпни. Ако следвате диета без глутен и не искате особено да се чувствате гладни угризения, докато пътувате с самолет, ще трябва да предприемете мерки, за да сте сигурни, че имате достатъчно храна.

В много случаи няма да намерите безглутенови закуски на борда на самолет, само вездесъщите съдържащи глутен соли. За международни полети на дълги разстояния не винаги можете да разчитате на получаване на храна без глутен, дори ако поръчате предварително. Ето какво трябва да знаете за пътуване без глутен по въздуха.

Поръчайте ястия без аромати на глутен

Повечето големи авиокомпании предлагат храна без глутен (съкратена в света на хранителните авиолинии като GFML) за тези, които пътуват на дълги международни полети. За да получите едно:

Донеси собствените си авиокомпании

Когато решавате каква храна да вземете с вас по време на полета, първо трябва да помислите кои храни ще преминат скрининга при сигурност (намек: прескачайте пудинга и домашно приготвената напитка). Трябва да избягвате всякаква храна, която е течна или може да се счита за гел, или да ограничите размера си до 3.4 унции. Изберете твърди храни, за да бъдат безопасни. Също така ще искате да избягвате храни, които изискват охлаждане, тъй като опаковките с хладилни гелове не са разрешени.

Ето някои идеи за храни, които са лесни за приготвяне и лесни за носене, и които няма да страдат твърде много от хладилника:

Не забравяйте да носите салфетки и пластмасови съдове, ако имате нужда от тях

Международни и дълги полети.

Ако пътувате на дълги разстояния, не е лоша идея да опаковате нещо по-съществено (като сандвич без глутен или салата за вечеря), дори ако предварително сте поръчали храна без глутен. Ако храната ви се появи както е поръчана, ще имате допълнително или можете да спестите малко храна за по-късно.

За международни полети може да има ограничения за това коя храна е разрешена в страната от нейните митнически агенти или от USDA и US Customs. Сред най-важните неща са пресни плодове, зеленчуци и семена, които могат да приютят вредители и болести. Вземете само това, което вероятно ще ядете в самолета, и може да се наложи да изхвърлите всякакви допълнителни в пристанището на влизане.

Извор на летището

Ако знаете добре летището и има опции за храна без глутен, можете също така да обмислите вземането на храна, която да отидете, след като сте в безопасност. Това обаче може да е рисковано. Ако сте закъснели и откриете, че сте спрели за полета си, може да нямате време да вземете нещо и може да се окажете на борда и да сте гладни.