Има ли затлъстяване хората наистина мързеливи?

Миналата седмица изпратих блог, в който питам читателите дали затлъстяването трябва да бъде класифицирано като заболяване и не е изненадано от някои от отговорите, които получих от моите читатели, някои от които бяха за класирането и много от които бяха против идеята ,

Ясно е, че това е сложен въпрос, който не винаги е черно-бял, но това, което не ми харесва, е стигмата, която все още е упорито привързана към наднорменото тегло или затлъстяването .

Както един читател коментира:

"Мислите ми, хората са мазни, защото са мързеливи, ядат нездравословна храна, не се упражняват и искат да обвиняват някой друг за проблемите си с наднормено тегло ... Вземете лична отговорност за себе си, ядете здравословни не-преработени храни и упражнения".

Друг читател всъщност смята, че затлъстелите хора трябва да бъдат заклеймени, казвайки:

"Затлъстяването трябва да бъде заклеймявано, не трябва да се възнаграждава с диагноза, която ще осигури ползи за здравето.Направете си малко упражнение и яжте по-мъдро - BAM!

Знам, че много хора не биха се съгласили с този вид охарактеризиране, включително друг читател, който коментира:

"Аз се борих с проблема за теглото, откакто бях малък. 42 години диета, упражнявам, гладувам, казвайки, че съм мазна, независимо от това колко голяма тежест съм загубила и ударите за моето самочувствие и увереност са повлияли главно на моята тялото и ума ... Някой, който получава рак на белия дроб от тютюнопушене, получава помощ, защо е толкова трудно за някой като мен да получи помощ?

Вярвам, че всички ние трябва да поемем отговорност за нашето здраве , но като обучител, който работи с безброй клиенти с наднормено тегло и затлъстяване, мога да ви кажа, че първото нещо, което биха искали да знаете за тях, е следното: Те не са мързеливи. Второто може да бъде, че намаляването на затлъстяването е много по- сложно от упражняването и правилното хранене.

Затлъстелите хора са изправени пред редица предизвикателства, когато става дума за загуба на тегло, пречки, които средната тежест човек никога не трябва да се притеснявате за такива като:

Това са само някои от проблемите, за които говориха моите клиенти през годините и тъй като прочетох отговорите на моите читатели и чувам какво казват хората, аз се чудя - има ли твърде много хора, които не разбират какво е да да имате наднормено тегло или затлъстяване?

Дали те са твърде пренебрежителни, когато казват, че хората със затлъстяване са просто мързеливи и трябва да се научат да се контролират?

Повече за Упражнение и затлъстяване