Основи на обучението по тегло и съпротивление - Част 2

Принципи за обучение по тегло 2

Това е част 2 от Обучението по основи на тежестта и обучението по съпротива .

Тегло обучение, сила обучение или съпротива обучение, каквото искате да го наречем, изгражда основата за сила, сила, насипно състояние и мускулна издръжливост за следните дейности и спорт.

Честота на тренировките и прекалено обучение

Колко често и колко тренирате зависи от вашите цели, опит, възраст, здраве, фитнес и други фактори като достъпност на оборудването и време за обучение.

Треньорът или треньорът трябва да вземе предвид всички тези фактори и да изработи план, който да отговаря на вашите обстоятелства и цели.

Финото равновесие в тренировките за тежести е балансът между стимулиране на мускулите и нервната система, адаптация и възстановяване. Твърде много интензивност, обем и честота прекалено бързо, а синдромът на преумората може да унищожи напредъка ви. Ето някои признаци на пренапрежение:

Обучението три пъти седмично е сладко място за оптимална прогресия за начинаещи, въпреки че два пъти на седемдневна седмица ще задоволят някои хора. Обичайна препоръка за начинаещи е да позволят поне 48 часа между сесии за тегло, за да се даде възможност за възстановяване. За опитни и професионални обучители шестдневно обучение не е необичайно, въпреки че често се практикуват разделени системи - обучение на различни мускулни групи в различни дни. Ако чувствате, че се забърквате в неприятности, върнете се, почивайте и получете добри съвети.

Видове упражнения

Много стотици упражнения съществуват, за да се насочите към много мускули и мускулни групи и може да получите повече от малко объркващо за средния начинаещ да избере.

Упражненията варират от безплатни тежести, машини, рафтове и рамки, упражнения само за тяло, ленти, топки и др. Така че видът на упражнението може да бъде класифициран по тип оборудване, мускулна цел или дори фитнес цел, например аеробика или упражняване на сила, бягаща пътека или машина за натоварване с лаптоп.

Комбинирани упражнения. Комбинираните упражнения са тези, които включват повече от едно съвместно и често няколко големи мускулни групи. Примери: клякам, мъртъв лифт, седнал кабелен ред, широчина на наклона.

Изолационни упражнения. Упражнението за изолация е едно, включващо само едно съединение и което обикновено е насочено към изолирана мускулна група. Примери за това са гърбицата на ръката за бицепси и машината за удължаване на крака за квадрицепси.

Кои упражнения трябва да направите?

Това не е да се избягва въпросът да се каже, че това зависи. , , какви са вашите цели, какви съоръжения и съоръжения имате на разположение, възраст, сила, тежест опит и ангажираност.

Да приемем, че искате да изградите сила и мускулна маса, или може би мускулна твърдост и дефиниция. Съществува общо съгласие, че "големите три" асансьора - силовите лифтове - клек, пейка и мъртъв лифт - са основните асансьори за изграждане на насипно състояние и сила. Те са технически, а може би дори опасни, направени с безплатни тежести близо до максималната ви граница, така че напътствията и наблюдателят са полезни, ако не са от съществено значение. Въпреки това, можете да започнете с дъмбели и леки тежести, докато не получите същността на това и след това напред от там.

Ако тренирате за добър баланс на телесната композиция и сила, можете да добавите допълнителни гръбначни, коремни и раменни упражнения и по-специфична работа в предната част на ръцете. Обърнете внимание на основната сила и мускулна програма, която събрах. Това включва клякам, пейка, мъртъв лифт, прегъване на ръката, трицепс натискане надолу, разширение на ширина, седалище на кабелен ред, криза, преси и преса на главата. Чиндовете, издърпванията, извитите редове, кръстосването на кабелите, наклонът на бицепса, изтласкването на трицепс и повдигането на телето трябва да се закръглят (но не всички наведнъж!). Този списък е сравнително стандартен и повечето зали ще разполагат с набор от съоръжения за извършване на тези упражнения.

За по-опитни, упражнения за цялото тяло, като задържане и почистване, ще се възползват. Очевидно има много повече, дори стотици упражнения, за да знаете, че забавлението никога няма да спре.

В бодибилдинга, където мускулната дефиниция на най-малките мускули може да бъде важна, обикновено се практикува по-широка гама от изолационни упражнения. Олимпийското вдигане на тежести изисква специфична сила и обучение по техника.

Вижте също: Обучение за основно обучение и съпротива - Част 1 и Част 3 .