Как да върнете ходещите си обувки или бягащите обувки

Познайте политиката за връщане на обувки, когато купувате обувки за ходене

Една от най-големите инвестиции за проходилки и бегачи е в обувките им. Добра двойка спортни обувки може да струва $ 50 - $ 150, като някои тонизиращи обувки и туристически ботуши достигат $ 200. Познайте правилата за връщане на магазина или онлайн доставчика, преди да купите обувки.

Анализиране на правилата за връщане на обувки

Когато пазарувате в магазин, попитайте персонала по продажбите за правилата за връщане и го напишете в писмен вид, когато е възможно.

Когато пазарувате онлайн, намерете страницата с правилата за връщане на обувки. Проверете тези изисквания:

Текущи и външни магазини срещу магазини с отстъпка

Най-щедрите политики за връщане / обмен обикновено се намират в местните магазини или магазини на открито, които процъфтяват, като развиват клиенти през целия живот.

Често тези магазини ще приемат обратно обувки, които се носят няколко пъти на открито и ги разменят, докато не намерят подходящите обувки за вас. Магазините с отстъпка и масовите пазарни верига магазини могат да имат по-добри цени, но много по-стриктна политика за връщане / обмен.

Бъдете безмилостни в връщащите обувки, които не работят за вас

Тъй като правилата за връщане се различават, носете обувките на закрито или на бягащата пътечка само за първите няколко износвания.

Ако откриете някакъв дискомфорт при носенето им, върнете ги. Това може да включва обувките, които са прекалено стегнати, прекалено хлабави, мехури , болки от обувките, които се търкат на грешното място, нова болка в коляното и т.н. Обувките трябва да бъдат подпомагащи, но удобни от първото носене или да ги обменяте за обувки, краката ви по-добре. Никой чифт обувки не приляга на всеки крак.

Прекъснете връзката си с обувката веднага щом установите проблем и го върнете или изпратете за обмяна.

Ако използвате локален магазин за обувки , знаейки какво не е добре с обувките, може да им помогне да намерят подходящите обувки за вас.

Гаранции

Не очаквайте гаранция за обувките си. Тъй като обувките са дрехи, се очаква те да се износват и някои да имат дефектно шевове или лепило. Атлетичните обувки се очаква да издържат само от 350 до 500 мили, което е от три до шест месеца за повечето фитнесници и бегачи. Проверете правилата на продавача за връщане на дефекти, но не очаквайте вашите обувки за обувки да продължат повече от една година.

Примери за политиката за връщане на обувки

Политика за връщане на спортни автомобили: тяхната 60-дневна политика за връщане на Perfect Fit означава, че можете да върнете използваните обувки в рамките на 60 дни за обмяна на обувки, които могат да работят по-добре за вас.

Възстановените суми се предоставят само ако връщате неизползваните обувки в рамките на 30 дни. Това е типична гаранция, която ще намерите в най-сериозния магазин за обувки в района.

Политика за връщане на Zappos.com: 365 дни връщане, безплатна доставка по два начина, без причина. Уловът е, че обувките трябва да са в същото състояние, в което са получени. Това обикновено означава, че бихте искали да ги носите само на закрито на чисти повърхности за няколко дни, преди да решите да ги върнете. Ще трябва да бъдете безмилостни в връщането на обувки, които може да не са идеалното решение.

Правилата за връщане на фирмата ходене: Можете да върнете обувките по каквато и да е причина до 30 дни след като ги получите.

Те обаче трябва да бъдат безработни и в състоянието, в което сте ги получили в оригиналната кутия, с оригиналната си разписка за продажба, за да получите парична сума / възстановяване на чек или кредит по кредитната си карта. Ако нямате разписка, вместо това те ще ви предложат кредит за размяна или за съхранение.