Ниските въглехидрати Репички са чудесни за повече от салати

Репичките са корен зеленчуков, който е с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на нишесте

Повечето хора не мислят много за репички извън може би няколко филийки салата. Репичките имат много голям потенциал, докато са на диета с ниско съдържание на въглехидрати . Отнема 10 средни репички, за да получите 1 грам въглехидрати. Те са великолепен корен зеленчук, за който можете да се наслаждавате, докато наблюдавате въглехидратите си.

Има и други начини да се ядат репички, те могат да бъдат приготвени на пара и печени.

Когато се готвят, те губят някои от своите пикантни хапки и могат да вземат различни билки или подправки.

Репичките се предлагат в различни цветове и видове. Daikon репички и корейски репички са популярни в Източна Азия. Бялата и червената европейска репички са типичните за американската кухня видове. Те се считат за част от семейството на кръстоцветните зеленчуци, свързани с ряпа, зелето и броколите. Те растат бързо, по-малки разновидности могат да бъдат готови за консумация в рамките на един месец от засаждането.

История на репичките

Учените сигурно са открили произхода на репичките Raphanus sativus в Югоизточна Азия, тъй като това е единственият регион, където са открити наистина диви форми. Индия, централен Китай и Централна Азия изглежда са били вторични центрове, където са разработени различни форми.

Репички влизат в историческия рекорд през III век пр.н.е. Гръцки и римски земеделци от І век от н.е. дадоха подробности за малки, големи, кръгли, дълги, леки и остри сортове.

Репичките изглежда са една от първите европейски култури, въведени в Северна и Южна Америка.

Репички въглехидрати и фибри

Тъй като картофите са много нишесте и въглехидрати тежки, репичките са добър заместител. Можете да ги изпечете като картофи и да ги превърнете от хрупкави и пикантни на меки и луксозни - с почти никакви нетни въглехидрати.

Количество репички Карбин, брой фибри и калории
½ чаша нарязани репички (около 2 унции) 1 грам нетни въглехидрати , 1 грам фибри, 9 калории
1 средна репичка (1 инч в диаметър) 0,1 грама нетни въглехидрати, 1 грам влакно, 7 калории
¼ lb (4 унции) репички 2 грама нетни въглехидрати, 2 грама фибри, 18 калории

Гликемичен индекс и гликемичен товар за репички

Гликемичният индекс на храната е индикатор за това колко и колко бързо храната повишава кръвната Ви захар. Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, няма научно изследване на гликемичния индекс на репичките.

Гликемичното натоварване на храната е свързано с гликемичния индекс, но отразява размера на обслужването. Гликемичното натоварване е еквивалентно на приемането на 1 грам глюкоза.

Гликемичен товар от репички
1/2 чаша нарязани репички (около 2 унции): 0
1 средна ряпа (1 инч в диаметър): 0
1/4 lb (4 унции) репички: 1

Ползи за здравето на репички

Репичките са много добър източник на фибри. Те са много добър източник на витамин С и съдържат по-малки количества други витамини и минерали.

Източници