Основна и гъвкава тренировка за укрепване на тялото ви

Тази тренировка се фокусира върху укрепването на ядрото с предизвикателни упражнения, насочени към ректусите на корема, обвивката, напречния корем и долната част на гърба. Гъвкавите упражнения разтягат цялото тяло с фокус върху гърба и бедрата. Направете тази тренировка след редовната кардио тренировка или самостоятелно за предизвикателна, но релаксираща тренировка.

предпазни мерки

Преди да опитате тази тренировка, консултирайте се с Вашия лекар, ако имате някакви наранявания, заболявания или други състояния и променете всяко упражнение, което причинява болка или дискомфорт.

Необходимо оборудване

Упражнена топка, топка за медицина, лента за съпротива и мат.

Как да

1 - Птичи куче

Пейдж Вайнер

Започнете на ръце и колене. Включете абсорбатора и вдигнете дясната ръка и левия крак, докато достигнете равновесие с тялото, като държите равновесието си и здраво дърпате торса. Спуснете се назад и повторете с лявата ръка и десния крак.

Повторете за 2 серии от 12 повторения, редуващи се страни (едната реплика включва както дясната, така и лявата страна).

| Повече ▼

2 - Метални завъртания на топката на топката

Пейдж Вайнер

Легнете с топката под раменете, врата и главата, хълбоците се вдигат в позиция на мост и вдигнете ръцете над гърдите, като държите лека топка или медицинска топка. Затегнете корема и завъртете точката наляво, доколкото е възможно, като позволите на бедрата и краката да се движат естествено с движението. Завъртете гръбчето си и след това отидете на другата страна за 2 серии от 12 повторения от всяка страна (една реплика включва както дясната, така и лявата страна).

| Повече ▼

3 - страничен мост

Пейдж Вайнер

Легнете настрани, балансирани върху предмишницата, стъпалата и бедрата, които са поставени едно върху друго.

Като държите торса стабилен, бавно свийте коремчето си и вдигнете бедрата от пода (не потъвайте в рамото). Намалете и повторете. За да промените, пазете коленете да се огъват или да поемат краката по-широки, отколкото да се подреждат. Можете също така да поставите едно коляно надолу за повече подкрепа.

Повторете за 2 групи по 10 повторения от всяка страна.

| Повече ▼

4 - Наклонена торса

Пейдж Вайнер

Седнете, като държите медицинска топка с наведени колене и леко се облегнете, с прави торса. Завъртете надясно, стиснете коремчето и докоснете медицинската топка до пода. Върнете се в центъра и завъртете наляво.

Повторете, редуващи се страни за 2 серии от по 10 повторения (един реп е отдясно и отляво).

| Повече ▼

5 - Плоча

Планк. Пейдж Вайнер

Поставете предмишниците на пода и натиснете нагоре в равна позиция на пръстите на краката, като държите бедрата надолу, така че тялото да е в права линия от главата до петите.

Задръжте за 30 до 60 секунди, по-ниски и повторете. За да промените, вземете едно или и двете колела на пода.

| Повече ▼

6 - Woodchops

Бандаж дърводелец. Пейдж Вайнер

Прикрепете единия край на лентата за съпротива към нещо здраво в близост до пода, хванете лентата в двете си ръце и започнете да се изкачвате нагоре по посока на лентата. Придържайки ръцете си прави, завъртете тялото на противоположната страна и преместете ръцете нагоре по диагонал, като въртите бедрата и коленете си, като завъртите коленете.

Повторете за 2 серии от 12 повторения от всяка страна.

| Повече ▼

7 - Ab Roll

Разгръщането на топките. Пейдж Вайнер

Коленичи пред топката и поставете ръцете си върху топката успоредно една на друга. Изтеглете топката, като държите бедрата изправени и изправени. Разгънете, докато не почувствате абсурката да се задейства (не аркайте и не напрягайте гърба) и не натискайте топката, за да се върнете обратно.

Повторете за 2 серии от 10 повторения.

| Повече ▼

8 - стречинг

Постоянна стрела. Пейдж Вайнер

От изправено положение, издърпайте левия крак пред себе си, стъпката се огъва и върхът от бедрата, спускате торса, докато не усетите разтягане в лявата шушонка. Дръжте гърба плоско и задръжте за 15-30 секунди, повтаряйки се на десния крак.

9 - Quad Stretch

Quad stretch. Пейдж Вайнер

Задръжте на стената за баланс, ако е необходимо, и огънете лявото коляно, като стиснете петата към глутетата. Вземете крака с лявата си ръка, като държите коляното насочено към пода и усетете разтягане в предната част на крака. Задръжте за 15 до 30 секунди и повторете от другата страна.

10 - Разтягане на раменете

Рамото се простира. Пейдж Вайнер

Вземете дясната си ръка право в гърдите си и преоблечете лявата ръка около лакътя, като внимателно дърпате дясната ръка, за да се задълбочи разтягането в рамото. Задръжте за 15 до 30 секунди и превключете страни.

11 - Хип Фигура 4 Стречи

Фигура 4 стречинг на бедрото. Пейдж Вайнер

Пресечете левия крак над дясното коляно. Закопчайте ръцете зад дясното бедро и внимателно издърпайте крака към себе си, като държите горната част на тялото спокойно. Задръжте за 15-30 секунди и превключете страни.

12 - Разтягане на гълъба

Гълъб се простира. Пейдж Вайнер

Започнете на ръцете и коленете и долейте лявото коляно, като го поставите на пода между ръцете си (трябва да сте от външната страна на коляното). Изправете десния крак зад себе си и, ако можете, се наведете напред и починете предмишниците на пода.

13 - Капки за коляното

Коляно капки. Пейдж Вайнер

Приведете коленете нагоре и ги огънете на 90 градуса, бразди успоредно на пода и ръцете настрани. Сглобете корема и завъртете торса, за да спуснете краката надясно, като ги свалите на пода. Дръжте леко рамото на пода и освободете напрежението в кръста и гърба си. Дръжте участък за около 5 вдишвания, привеждане на коленете обратно към центъра и повторете от другата страна.

| Повече ▼

14 - Гръбначния стълб

Обърнете гръбначния стълб. Пейдж Вайнер

На леглото на пода, поставете десния крак върху лявото коляно. Като използвате лявата си ръка, леко дръпнете дясното коляно към пода, завъртете гръбнака си и държите лявата си ръка право навън, ханша и раменете на пода. Задръжте за 15 до 30 секунди и превключете страни.

15 - Поза на детето

Поза на детето. Пейдж Вайнер

Започнете на ръцете и коленете си и седнайте на петите, разходете се напред и разтегнете ръцете. Можете да вземете коленете широко, ако това е по-удобно. Отпуснете челото си на пода и разходете ръцете няколко сантиметра надясно, усещайки, че се простира от лявата страна. Задръжте за няколко вдишвания, преди да се разхождате надясно.

| Повече ▼