Как да стимулирате естествено тестостерона си, за да изгорите повече мазнини

Ако си мислиш, че тестостеронът е нещо, от което хората се нуждаят, ще грешиш. Докато тестостеронът е основният мъжки полов хормон, жените имат и нужда от тестостерон. Сред многобройните си функции, тестостеронът е от решаващо значение за здравата метаболитна функция. Всъщност това е един от най-мощните хормони, изгарящи мазнините в човешкото тяло. И както диктува генетиката, жените обикновено имат около петнадесет до двадесет пъти по-ниски концентрации на тестостерон от мъжете.

За щастие, има прости начини за всеки да повиши нивата на тестостерон по естествен път, а на свой ред, да изгаря повече мазнини.

1. Извадете захарта и преработените храни

Всеки път, когато ядете захарни храни или рафинирани въглехидрати, инсулинът и кръвната Ви захар скачат, което намалява нивото на тестостерона. Яжте по-малко рафинирани, преработени храни и повече протеинови храни, като риба, яйца, ядки, боб и месо. Също така, включете много плодове и зеленчуци във вашата диета - кръстоцветни зеленчуци като броколи или листни зеленчуци като спанак са най-подходящи за повишаване на тестостерона.

2. Увеличете приема на добри мазнини

Досега вероятно знаете, че самата мазнина не винаги е враг - това е видът на мазнините, които ядете, което засяга вашето здраве (и вашето тегло). Изберете здравословни мазнини - ленени, маслинови и фъстъчени масла, авокадо и риба. Обмислете добавяне на добавка от лен или рибено масло към вашата диета. Тези видове мазнини са от съществено значение за производството на тестостерон; имайте за цел да получите 20 до 30% от вашите калорични нужди, посрещнати от тези здравословни мазнини.

3. Ограничаване на приема на алкохол

Повечето от нас се наслаждават на хубава чаша вино или няколко коктейла от време на време, но истината е, че алкохолът има потенциал да наруши много от естествените хормонални процеси на тялото, включително производството на тестостерон. Докато една алкохолна напитка на ден няма да бъде вредна, повече може да повлияе върху производството на тестостерон в тялото ви.

Така че, ако се опитвате да изгаряте мазнините и да печелите мускули, ограничавайте приема на алкохол.

4. Не пренебрегвайте съня

Не, не сте единственият човек на планетата, за който препоръките на CDC за получаване на поне 7 часа сън на нощ не се прилагат! Сънят е също толкова важен за изграждането на мускулите и изгарянето на мазнини, колкото самите тренировки. Толкова много важни процеси се случват, докато спите, които помагат на тялото ви да се възстанови, да поддържа здрав метаболизъм и да стане по-силен. Скипирането на съня ще попречи на производството на тестостерон в организма ви и ще повиши нивата на кортизол, което ще направи тялото Ви да се придържа към мазнините, вместо да го изгори.

5. Уверете се, че получавате подходящите витамини и минерали

Добавете здравословна диета с цинк , магнезий и витамин D : тези три мощни витамини и минерали насърчават производството на тестостерон и повишават капацитета ви за изграждане на мускули, освен че са чудесни за настроението и психическото ви внимание. В6 е друг витамин, цитиран за важната му роля в производството на тестостерон, както и за имунната му функция.

6. Повдигнете тежки тежести

Кратките, интензивни тренировки са от ключово значение за повишаването на производството на тестостерон и изграждането на мускулите. Опитайте HIIT тренировки, които включват кратки изблици на упражнения с висока интензивност.

Отидете тежки с вашите тежести; не е толкова тежка, че ще се наранявате, но достатъчно тежка, че това е много предизвикателно. Това тежко повдигане е това, което ще увеличи нивата на тестостерона - на свой ред, като ви помага да изгаряте мазнини и да изграждате мускули.

Изпробвайте тези шест тактика, за да увеличите способността си за изгаряне на мазнини и не - няма да израствате с мустаци или да се превърнете в бодибилдинг за една нощ, но да, ще забележите, че ставате все по-силни и по-слаби!