Лимони Пълнени френски Тост Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 385

Мазнини - 11 гр

Карби - 51гр

Протеин - 10 гр

Общо време 25 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 4 (по 2 на брой)

Подбийте вкусен лимон пълнени френски тост за закуска, че цялото семейство ще се насладите. Френският тост е класическа детска комфортна храна, сега с изискан, лек, цитрусов зинг.

За щастие за френските любители на тост, автентичният сладък хляб е нисък в FODMAPs. Реалният хляб е квас с накиснал стартер, вместо с добавена хлебна мая. Микробите в стартера ядат някои от FODMAP в тестото за хляб за вас!

Сладкият хляб осигурява перфектна структура и вкусен аромат за това ястие. Планирайте напред и натоварете киселото мляко за една нощ; това ще бъде кратко време за поставяне на пълнежа заедно сутрин.

Съставки

подготовка

  1. Предишната нощ или най-малко три часа преди планирането да направите пълненето поставете кисело мляко в сито, облицовано с тройно платно от тензуха, филтър за кафе или хартиени кърпи. Оставете суроватката да се отцеди, докато остане 1 чаша сгъстено кисело мляко. (Прибавете малко суроватка, ако прекалено много се отцежда за една нощ.)
  2. В малка купа комбинирайте киселото мляко, лимоновата кора, лимоновия сок и захарта и оставете настрана.
  3. В 13 x 9-инчов съд за печене, удряйте заедно яйцата, млякото, ванилов екстракт, канела и захар, докато се съчетаят добре.
  1. В голяма тиган разтопете половината масло на средна температура. Докато маслото се топи, попийте половината от хлебните резени в яйчната смес. Използвайте вилица, за да върнете хляба така, че да се потапя и от двете страни.
  2. Когато маслото се мехури и ароматно, поставете парчетата на накиснати хлябове в един слой в тигана и гответе, докато долната част не изсъхне и след това обърнете тостчето. Тостът се прави, когато е от двете страни на златисто кафяво.
  3. Разпределете първите четири филийки препечен хляб на четири чинии и повторете тази процедура с втората половина на хляба.
  4. Поставете една купчина на лимон пълнене на върха на всяка от посадени френски тост резени, нагоре с втори парче препечен хляб, поръсете с канела и сервирайте топло.

Варианти и замествания на съставките

За да се направи тази рецепта без глутен, ниско FODMAP без глутен хляб могат да бъдат заменени за сиреч хляб.

Други цитрусови плодове могат да се използват на мястото на лимон: опитайте оранжево или вар!

Или разбъркайте някои диви боровинки в пълнежа на лимон. Те са ниски FODMAP!

Ако не сте напълнили тост "сандвичи", използвайте остатъка от пълнежа, за да направите купа за кисело мляко с мюсли с ниско съдържание на FODMAP.

Съвети за готвене и сервиране

Стар хляб прави много добър френски тост; това е добър начин да използвате остатъците.