Яйца и зелени яйца с ниско съдържание на въглехидрати

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 182

Мазнини - 12 гр

Карби - 10гр

Протеин - 10 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 30 мин
Сервирания 4

Тъмнозелените листа, както обичам да ги наричам, управляват зеленчуковото царство. Опаковани с антиоксиданти , витамини и минерали, зеле и кюфтета са две от най-хранителните гъсти зеленчуци, които можете да ядете. Насладете се на закуска с тази проста рецепта за печени яйца и зеленчуци.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350 градуса.

  2. Загрейте зехтина в огромна огромна тенджера с умерена топлина. Когато маслото е горещо, добавете зелените зеленчуци и зеле. Кук, докато започне да се почувствате. Добавете чесън, лют червен пипер и сол. Продължавайте да готвите, хвърляйки клечките от време на време, докато зелените се уморяват и нежно, около 10 до 15 минути.

  3. Опечете оцет и мед над зелените и хвърлете го.

  4. Използвайки щипци, организирайте зелените, така че има четири кладенци. Пуснете едно яйце във всяка. Поставете във фурната и печете около 15 минути, докато се поставят яйчни белтъци и жълтъците са предимно течащи. Поръсете с черен пипер и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Това ястие е най-доброто с по-хубавите листни зелени зеленчуци, които се държат по-добре във фурната, но не се колебайте да замените зеленчуковите зеленчуци, които харесвате. Мисля, че би било забавно да вземете няколко различни вида сезонни зеленчуци от пазара на земеделските стопани и да ги смесите заедно! Просто не забравяйте да настроите времето за готвене, тъй като повече тънки зеленчуци като спанак, шардан и арукула отнемат по-малко време, за да умрат.

Хвърлете още зеленчуци, ако искате! Тази рецепта е особено вкусна с месни гъби, или добавете лук и праз за повече вкус. Можете също така да поръсите с разбито козе, фета или пармезан, преди да го поставите във фурната.

Съвети за готвене и сервиране

Обикновено сърдечни зеленчуци като зеле и колбаси отнемат много време, за да готвят, но ги нарязват на тънки панделки, които им помагат да се направят нежно и овладени за нула време. Поставете листата настрани и изрежете гъстата стъбло с нож за подстригване.

Пъхнете листата един върху друг, навийте ги и ги нарежете на тънки панделки. Дайте на зелените бързо изплакване под водата, за да премахнете мръсотията, но не се безпокойте да ги изсушите напълно. Малкото количество вода, залепено на зелените, им помага да се хванат в тигана и да се разхладят.

Ако ви харесват вашите жълтъци, хлъзнете внимателно, докато гитвите във фурната.

Може да искате да проверите яйцата около 10-минутната марка. Ако предпочитате вашите жълтъци да се приготвят, нека готвят малко повече от 15 минути, по-близо до общо 17 до 20 минути.

За да се насладите на това ястие като закуска в ежедневието, подгответе зеленчуците предварително и ги съхранявайте в хладилник до готовност за ядене. След това изсипете зеленчуци в тавичка или индивидуална тавичка, нагоре с напукано яйце и се печете, докато продължавате да се приготвяте.

Обичам да се наслаждавам на това ястие с малко хрупкав хляб, за да се потопят в жълтъка. Можете също така да сервирате зеленчуците и яйцата върху парче пълнозърнест тост. Също така е вкусно изцеден (или изсъхнал!) В горещ сос.